Американка стана най-великия скиор на всички времена

Микаела Шифрин пренаписа историята на ските

Американка стана най-великия скиор на всички времена | StandartNews.com

Американката Микаела Шифрин пренаписа историята на ските! Тя извоюва победа №87 за Световната купа, след като спечели в слалома в Оре, Швеция. По този начин Шифрин счупи рекорда на легендата Ингемар Стенмарк, който има 86 победи.

По стечение на обстоятелствата рекордният успех дойде на същата писта, където през 2012 г. 17-годишната тогава Микаела триумфира за пръв път в своята кариера.

Днес американката отново не остави шансове на конкуренцията, след като бе най-бърза в първия манш, а във втория направи достатъчно, за да завърши с общ резултат 1:41.77 минути, който ѝ осигури победата. Втора финишира представителката на Швейцария Уенди Холденер, която остана на 0.92 секунди от времето на Шифрин. Последното място на почетната стълбичка пък зае шведката Ана Свен-Ларшон на изоставане от 0.95 секунди от първото място.

Слаломът в Оре беше и последният старт за жените преди финалите в Световната купа в Солдеу, Андора, които ще се проведат между 15 и 19 март. Шифрин има 2028 точки в генералното класиране, с 1003 повече от втората Петра Влъхова от Словакия.

В дисциплината слалом, в която Шифрин е шампионка за седми път в кариерата си, американката има 885 точки. Втората Уенди Холденер е с 610.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай