Алисон посвети гола чудо на покойния си баща

Алисон Бекер едва сдържа емоциите си след попадението

Алисон посвети гола чудо на покойния си баща | StandartNews.com

Алисон Бекер едва сдържа емоциите си след попадението за 2:1 срещу Уест Бромич Албиън, с което на практика остави Ливърпул в борбата за класиране в Шампионската лига.

"Целта бе просто да се пласирам добре и по възможност да помогна на съотборниците ми, като повлека защитник с мен. Никой обаче не ме последва и извадих късмет, че топката дойде право в мен и успях да я вкарам във вратата", каза той за "Скай Спортс" и добави, че решението да се впусне в атака е било късно. 

"Погледнах към пейката (преди ъгловия удар) и никой не гледаше обратно към мен. В един момент обаче Джони Ахтерберг (треньорът на вратарите) извика уверено и моментално тръгнах към наказателното поле. Центрирането на Трент беше като по конец и на мен ми остана само да си подложа главата. "Това е един от най-хубавите голове, които съм виждал в живота ми. Не ме питайте за обяснение обаче, защото такова нямам. Такива неща се случват във футбола". 

Бразилецът добави, че обикновено тренира само изчиствания с глава, а не удари към вратата. "Понякога на тренировка се опитваме и да се забавляваме, така че правим различни неща.

По принцип аз не тренирам точно това, но играта с глава не ми е чужда, защото тренирам да го правя защитно", продължи бразилският вратар на Ливърпул. 

Сезонът не е никак лесен за Алисон.

В началото той получи тежка контузия и се възстановява дълго време, а през февруари неговият баща Жозе почина след трагичен инцидент. "В момента изпитвам твърде големи емоции.

В последните няколко месеца на мен и на семейството ми ни се насъбра твърде много, но футболът е моят живот. Играя с татко откакто се помня. Надявам се той да е видял този гол и съм сигурен, че в момента празнува с Господ до себе си", завърши Алисон. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай