Алекс Лазаров надви 23-ия в света

Успехът е на демотурнира в Белград

Алекс Лазаров надви 23-ия в света | StandartNews.com

Националът за Купа Дейвис Александър Лазаров постигна една от най-значимите си победи в кариерата, след като във втората групова фаза на демостративния тенис-турнир в Белград надигра 23-ия в света сърбин Душан Лайович със 6:7(4), 6:4 и 6:4 за повече от два часа игра.

Лазаров бе равностоен на именития си съперник, като дори имаше превъзходство в края на първия сет, но пропусна да го спечели. При 5:4 гейма, нашето момче водеше с 40:15, но пропусна и двата сетбола. При 6:5 отново можеше да приключи първата част, но в крайна сметка не успя - 7:6 за сърбина.

Въпреки лошото развитие на първия сет, Алекс се мобилизира и бе убедителен във втория сет - поведе с 5:1, имаше възможност да завърши частта, все пак съперникът му върна един пробив, но се след това се стигна до равенство в сетовете - 1:1 след 6:4 гейма.

Алекс започна с пробив третата решаваща част, но той бе върнат веднага. До края на мача нашият тенисист сервираше безупречно, а при 2:2 успя да пробие подаването на Лайович, което в крайна сметка донесе и престижния успех. 
Следващият съперник на Александър Лазаров е друг представител на домакините - Хамад Меджедович, който е на 1319-о място в световната ранглиста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай