Алберт Попов е шампион на слалом на Мексико

Алберт Попов е шампион на слалом на Мексико | StandartNews.com

Звездата на българските ски Алберт Попов спечели първото място в слалома от Откритото първенство на Мексико, което се проведе днес на писта "Юлен" в Банско и е от календара на ФИС. 17-годишният софиянец постигна общо време от двата манша от 1:21,15 мин. Втори на 0,13 сек остана Далибор Самсал (Унг), а трети на 0,57 сек е Матей Фалат (Слвк).

В първия слалом, който бе валиден за младежкото първенство на Мексико първи е Самсал с 1:19,31 мин, а Попов е втори на 0,55 сек. Фалат е трети с 1:20,91 мин. Участие в стартовете взеха 34 алпийци от България, Мексико, Словакия, Полша, Унгария, Австралия, Словения, Гърция, Грузия, Либия, Италия, Македония, Източен Тимор и САЩ. Попов получи голямата награда от Турските авиолинии - самолетен билет до дестинация по желание. Самсал пък бе награден с едноседмична почивка в Лос Анджелис от продуцентът от UFO Films Филип Рот. Купите на призьорите връчи лично президентът на БФСки Цеко Минев (на снимката). Той пък получи от представителя на Турските авиолии наградата за Най-добър партньор.

Всички призьори бяха наградени с автентични мексикански сомбрера от моторът на състезанието Принц Хубертус фон Хоенлое, който завърши 20-и в слалома от откритото първенство на Мексико. Принцът им подари и свои снимки под формата на плакати. Йохан Гонсавлес Гоут от Източен Тимор беше награден с ботуши "Харлей Дейвидсън" като участник от най-езкотична държава. В кази категория приз и тениска Харлей Дейвидсън получи и Алек Скот (Австралия). След края на слаломите Принц Хубертус фон Хоенлое лично благодари на домакините от "Юлен" и БФСки за отличната организация на първенството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай