Абсолютно злато за златните ни момичета!

Състезанието беше изключително драматично

Абсолютно злато за златните ни момичета! | StandartNews.com

Ансамбълът на България за жени спечели титлата в многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Това е първо абсолютно злато за български ансамбъл от далечната 1990 година в Гьотеборг (Швеция) и второ от днес, след като по-рано Боряна Калейн стана шампионка при жените.

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова събраха сбор от 68,50 точки, след като изпълниха без грешка и двете си композиции. Българките получиха оценки от 35,600 за композицията си с пет обръча и 32,450 за три ленти и две топки. Така те добавиха съм световната си титла в многобоя от София 2022 и тази от континенталния шампионат.

Състезанието беше изключително драматично, след като с последен стартов номер бяха домакините от Азербайджан, които в крайна сметка останаха трети.

Момичетата, водени от старши треньора на отбора Весела Димитрова и от нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, изиграха много силно съчетанието си с пет обръча и бяха оценени с 35,600 точки, от които 19,200 за трудност, 7,950 за изпълнение и 8,450 за артистичност.

При второто си излизане на килима българките също представиха отлично композицията си с ленти и топки, получавайки 32,450 точки (16,8 за трудност, 7,450 за артистичност, 8,200 за изпълнения). Щабът ни подаде контестация за трудност с уред, която беше отхвърлена и оценката остана непроменена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай