Абрамович обяви сензационно: Дарява парите от "Челси" на Украйна

Надявам се, че ще мога да посетя “Стамфорд Бридж” един последен път, за да кажа довиждане на всички вас лично, написа милиардерът

Абрамович обяви сензационно: Дарява парите от "Челси" на Украйна | StandartNews.com

Руският собственик на Челси Роман Абрамович официално заяви, че ще продаде английския клуб. Преди няколко дни милиардерът се оттегли от управлението на “сините” от Лондон, а сега чрез съобщение на уебсайта на тима обяви намерението си да преустанови собствеността на отбора след близо 20 години начело. 

“Искам да коментирам спекулациите в медиите, появили се през последните няколко дни и свързани със собствеността ми на футболен клуб "Челси". Както вече заявих, винаги съм взимал решения, поставяйки интересите на клуба на първо място. В настоящата ситуация реших, че трябва да продам клуба, защото това е най-добре за Челси, служителите, феновете, както и спонсорите и партньорите”, гласи позицията на Абрамович. 

“Продажбата на клуба няма да бъде прибързана и също така няма да искам да ми бъдат изплатени каквито и да е заеми. Това никога не е било просто бизнес инвестиция за мен, а най-вече страст към играта и клуба. Освен това съм инструктирал моя екип да създаде фондация, която ще получи всички приходи от продажбата и те ще бъдат дарени за благотворителност - в полза на всички, които са засегнати от войната в Украйна. В това число влизат изключително нужните в момента средства, както и такива за възстановяването от последствията в по-дълъг срок напред във времето”, продължава съощбението.

Абрамович добавя, че не е било никак лесно да вземе това решение и го боли, че се разделя с Челси по такъв начин, но пак изтъква, че това е най-доброто за клуба. 

Абрамович в паника! На кого пробутва "Челси"

Олигархът започна да инвестира в "Челси" през 2003 година, когато закупи столичани за 190 милиона евро, като под негово управление бяха спечелени всички значими трофеи в световния футбол, включително две Шампионски лиги, Лига Европа (на два пъти), Суперкупата на УЕФА (два пъти), Купата на Англия (пет пъти), Премиър лийг (пет пъти) и Купата на Лигатa (три пъти).

“Надявам се, че ще мога да посетя “Стамфорд Бридж” един последен път, за да кажа довиждане на всички вас лично. Беше истинска привилегия да бъда част от Челси и съм горд с всичките ни съвместни постижения. Челси и феновете на клуба винаги ще бъдат в сърцето ми. Благодаря ви”, завършва милиардерът.

По неофициална информация стойността на клуба в момента се равнява на над 3 милиарда евро, пише "Марица".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай