Абрамович в паника! На кого пробутва Челси

Става въпрос за Швейцарският милиардер Ханс-Йорг Вис

Абрамович в паника! На кого пробутва Челси | StandartNews.com

Драмата на терена от финала за Купата на Лигата на Англия може с още по-голяма сила да се разрази около бъдещето на Челси.

Швейцарският милиардер Ханс-Йорг Вис каза, че е получил оферта от Роман Абрамович да купи Челси.

Руският олигарх е подложен на огромен натиск през последната седмица след атаката на Русия срещу Украйна, а депутатът от Лейбъристката партия Крис Брайънт заяви, че собственикът на Челси е "ужасен" от предстоящите санкции от страна на британското правителство.

Благодетелят на "сините" вече разпространи изявление, в което се казва, че попечителите на благотворителната фондация на Челси поемат "стопанисването" на клуба за неопределен период от време. А Вис твърди, че е част консорциум, който може да купи клуба от руснака.

Кой е Вис? Той е бизнесмен роден в Швейцария, който в момента живее в САЩ. В миналото трупа богатството си като основател и бивш президент на Synthes USA, производител на медицинска техника. 86-годишният швейцарец притежава състояние от над 5 милиарда долара и бе обявен за един от "най-големите филантропи в света" от списание Forbes.

"Абрамович е един от най-близките съветници и приятели на Путин - каза цитираният от webcafe.bg Вис в обширно интервю пред Blick. - Като всички други олигарси, той също е в паника. Абрамович се опитва да продаде всичките си вили в Англия. Той също така иска бързо да се отърве от Челси. Аз и още трима души получихме предложение във вторник да купим Челси от Абрамович.

Но ще изчакам 4-5 дни. В момента Абрамович иска твърде много. Знаете, че Челси му дължи 2 милиарда паунда. Но Челси като клуб няма пари. Това означава, че този, който купи Челси, ще трябва да компенсира Абрамович.

Към днешна дата не знаем точната продажна цена. Мога да си представя да започна да управлявам Челси с партньори. Но първо трябва да проуча общите условия. Но това, което вече мога да разкрия, е, че ако нещата се получат, няма да се захвана с нещо подобно сам. Ако купя Челси, ще съм част от консорциум, състоящ се от шест до седем инвеститори."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай