Абонданца: Който дойде след мен да му мисли

Абонданца: Който дойде след мен да му мисли | StandartNews.com

София. "Ако продължа да водя този тим, със сигурност ще има много промени. Ако пък не, перфектно, няма да е мой проблем. Този, който ще дойде след това, да му мисли. Ситуацията ще остане същата, като за първите 2-3 месеца атмосферата ще е една, но след това ще се стигне до същото, което е днес", изригна треньорът на волейболните ни националки Марчело Абонданца пред BGvolleyball.com.

Той обясни, че в тима няма истински лидер на терена и състезателките мислят за себе си, а не за колектива, живеейки с убеждението, че държавния тим е тяхната витрина, за да си осигурят договори с различни клубове. "Липсва манталитет", отсече италианецът и припомни, че бил поел отбора след ситуация, в която целият свят му се е присмивал.

Мъжките ни национали пък загубиха драматично с 2:3 от Турция предпоследната си контрола преди започващото тази седмица европейско първенство. Най-резултатни от възпитаниците на Камило Плачи в Истанбул бяха Цветан Соколов, който остави за статистиката 22 т. Днес "лъвовете" ще премерят сили с Иран, а след това Камило Плачи ще съобщи окончателния състав за първенството в Полша и Дания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай