4-ият в света вече може да се бие за България в Рио

4-ият в света вече може да се бие за България в Рио | StandartNews.com

По-малко от месец след като победи Дерек Чисора в Хамбург и си върна европейския пояс в тежка категория, Кубрат Пулев получи поредно признание. Най-престижното и най-старото специализирано списание в историята на бокса - Boxing News, което излиза от 1909 г., класира българина на четвърто място в световната ранглиста, съобщава боксьорът ни официалната си страница във Facebook.

Малко по-рано днес пък стана ясно, че Кобрата ще може да се бие за България на предстоящата Олимпиада в Рио. На извънреден конгрес Световната боксова федерация разреши на професионални боксьори да участват на игрите в Бразилия. С 88 гласа за и само четири против бе взето революционното решение. Очаква се Пулев да заяви дали смята да предприеме подобно предизвикателство или ще се съсредоточи върху изявите си на професионалния ринг.

Предстоят още два квалификационни турнира за Олимпиадата - В Баку между 16 - 25 юни и през юли във Венецуела. До момента България не е класирала нито един боксьор в мъжкия турнир за Рио.

В класацията на Boxing News лидер в световната ранглиста е настоящият шампион на планетата Тайсън Фюри (Великобритания), следван от Владимир Кличко (Украйна). Трети е Дионтей Уайлдър (САЩ) - носител на титлата във версия Световна боксова асоциация.

След Кубрат Пулев са имена като Луис Ортис (№5, Куба), Антъни Джошуа (№6, Великобритания), Бърмейн Стивърн (№7, Канада), Джоузеф Паркър (№8, Нова Зеландия), Карлос Такам (№9, Камерун) и Йоан Дюопа (№10, Франция), които допълват Топ 10 на най-добрите боксьори в елитната дивизия в момента в световен мащаб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай