3 медала за БГ на Олимпийските игри за глухи спортисти

3 медала за БГ на Олимпийските игри за глухи спортисти | StandartNews.com

София. Два бронзови и един златен медал спечелиха родните състезатели по класическата борба на Олимпийските игри за глухи спортисти "Дефлимпикс 2013", които се провеждат у нас.

В категория до 120 кг. Илиян Илиев стана шампион на игрите с победи над Шчарбаков (Блр) с 6:1 на четвъртфинала; над Козар (Тур) с 2:0 на полуфинала и в спор за златото надделя над гърка Пападатос с 2:0. Така след сребро от световното първенство в София, Илиев сложи във витрината и най-ценното отличие в кариерата си.

В категория до 55 кг. Ангел Кремов загуби на четвъртфинала от украинеца Малишевски с 8:0, но при репешажите победи монголеца Баатр с 3:0 и спечели бронза. Шампион стана Шарипов (Рус), победил на финала Малишевски с 8:0.

В категория до 84 кг. Христо Павлов донесе втори бронз за българите, след като на четвъртфинала победи сърбина Бериша със 7:0, но на полуфинала загуби с 4:1 от руснака Тарасов, който се окичи със златото. В репешажа Павлов надделя над монголеца Басанпил с 8:0.

В категория до 66 кг. Пламен Дончев първо загуби от турчина Акдениз със 7:0, а на репешажа от руснака Лазукин с 4:0 и остана 5-и в крайното класиране.

Смесените ни двойки от паднаха от надпреварата по бадминтон. Людмил Гетов и Гергана Баръмова победиха украинците Коваленко/Губска с 2:0 (15, 14), но на четвъртфинала загубиха от представителите на Тайпе Чен/Фан с 2:0 (15, 15).

Същата съдба сполетя и другата ни двойка Никола Тянков и Габриела Колицова. Българите победиха британците Касуел/Алън с 2:0 (17, 9) и на четвъртфинала отстъпиха на Антонов/Дормидонтова (Рус) с 2:0 (16, 12).

Тянков и Гетов напуснаха и турнира при мъжете след загуби съответно от Хуанг (Кит) с 2:0 (17, 8) и от Даускуртас (Лит) с 2:0 (14, 8).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай