28 телевизии излъчват световната купа в Банско

28 телевизии излъчват световната купа в Банско | StandartNews.com

Пистите и трибуната за 5000 зрители вече са напълно готови

Точно 28 телевизии ще излъчват трите старта за световната купа по ски алпийски дисциплини (жени) в Банско (27 февруари - 1 март). Най-голямото спортно събитие в България за годината ще се гледа наживо в цяла Северна Америка, Европа и Азия. Водещият паневропейски спортен канал "Евроспорт" също ще покаже пряко трите старта. Българска национална телевизия ще излъчва стартовете директно по БНТ 1 и БНТ HD с екип от 20 души, като водещ на студията и в трите дни ще е Методи Манченко. Това стана ясно на последната среща на организационния комитет, която се проведе в главния пресцентър на СК в Банско. На нея присъства целия организационен комитет, който е от 100 души.

Директорът на състезанието Валентин Стефанов обяви, че пистите "Марк Жирардели" и "Томба", по които ще се проведат супергигантските слаломи и алпийската комбинация, са напълно завършени. Инспекция на пистите и финална зона направиха Цеко Минев, президент на БФСки и председател на организационния комитет, и неговия заместник Георги Бобев (на снимката). Трибуната за 5000 зрители на "Бъднеришка поляна" също вече е готова. През уикенда ще бъдат оформени и двете тренировъчни писти.

Доброволците, които ще помагат в Световната купа, са 80, като сред тях има представители от Полша, Румъния, Македония и Великобритания. Поредната пресконференция за Световната купа в Банско ще се проведе на 23 февруари от 11 ч. в зала "София" на "Гранд хотел София".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай