2,7 млрд. евро са похарчени за трансфери

2,7 млрд. евро са похарчени за трансфери | StandartNews.com

Е2,7 млрд. са похарчени за трансфери през цялата 2013 г., съобщи ФИФА. Това са данни за всички близо 6 хиляди професионални клуба на планетата. Сумата е с 41% по-голяма в сравнение с предходната година. През 2013 г. са извършени 1628 трансфера на играчи, чийто договори не са изтекли. Това е 14% от общия брой на футболистите, сменили отборите си (12 309). Най-много пари за играчи от чужбина са извадили английските клубове (плюс уелските "Кардиф" и "Суонзи") - 730 млн. евро. Италианците са втори с 348 млн., следвани от Франция с 307 млн. Най-много пари от продажба на футболисти в чужбина са изкарали испанските клубове (413 млн.), следвани от италианските (319 млн.) и португалските (235 млн.).

Най-много на международния пазар се харесват бразилските футболисти, с чието участие са били извършени 1558 трансфера.

Таткото на Неймар взел Е10 млн. капаро

Таткото на звездата на "Барселона" Неймар разкри, че е взел 10 млн. евро за сина си още през 2011 г. Неймар-старши обяви, че още тогава каталунците са капарирали сина му. "Имахме много страшно оферти по онова време. Трябваха ни някакви гаранции. Като баща знаех, че при провал Неймар ще бъде обвинен за всичко. Затова поисках трансферът да бъде осъществен преди Купата на конфедерациите", добави бащата. От "Барса" обявиха, че трансферът на Неймар им е излязъл 57,1 млн. евро, като 17,1 от тях са отишли при "Сантос", а останалите 40 млн. при бащата и майката на играча.

Лъгали старци с Лотар Матеус

Бившият селекционер на България е бил измамен от жена, която се представя за медицинска сестра. През 2006 г. тя наела един от имотите на бившия германски национал в Аугсбург. Без негово знание го превърнала в нелегален старчески дом, който се казвал "Лотар Матеус". Там тя се представяла за лекар. Соня прибирала парите на всички пациенти за здравни осигуровки, а заплатите на служителите били минимални. За по-голяма достоверност тя разказала на всички, че е била една от най-активните по време атентатите в САЩ от 11 септември 2001 г. В момента Соня се крие в Аугсбург.

Забъркаха немци в казанска афера

Казанска афера разтърси два тима от Втора Бундеслига. "Динамо" (Др) и "Падерборн" са станали жертва на "черно тото", разкри "Билд". Гръмките им победи над "Рубин" попаднаха под ударите на прокуратурата в Бохум, която разследва уредени мачове. "Динамо" би руснаците 3:0 на 19 януари, а "Падерборн" с 2:1 на 25-и. Такива мачове обаче на практика не са се играли. Вместо "Рубин" съперник на немските тимове е бил "Нефтехимик", който е предпоследен в "Б" група. Тимът от Нижнекамск е сателит на гранда от Казан и се възползвал от това. Играчите излезли с фланелки на "Рубин". Огромните залози, които са направени по време на двама мача, разкрили измамата.

Венгер призна, че ще купува

през този трансферен прозорец. Мениджърът на "Арсенал" каза това след издънката 2:2 като гост на "Саутхямптън". "Все пак може би ще се насочим към привличането на някого", каза Венгер. Според информациите "Арсенал" ще плати 37 млн. паунда за Юлиан Дракслер от "Шалке". Венгер изрази и недоволството си от червения картон на Матио Фламини срещу "светците". "Не беше заслужен", ядоса се Венгер. Халфът бе наказан за 4 мача.

ПСЖ взе Кабай

от "Нюкасъл" за 20 млн. паунда. Вчера френският национал е преминал успешно медицинските прегледи, а късно снощи трябваше да подпише за 3,5 г.

Съдия изгоря до живот

заради секс. ФИФА наказа ливанския Рефер Али Сабах, а причината е уреждане на мач в замяна на секс. Той е бил арестуван миналия юни, след като се призна за виновен. По-рано този месец Азиатската футболна конфедерация наказа палавия ливанец, а сега и ФИФА се произнесе.

Неговите асистенти в злополучния мач, игран в Сингапур - Али Еид и Абдала Талеб, получиха 10-годишни наказания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай