110 000 избират президент на Барселона

Меси пусна бюлетина заедно със сина си Тиаго

110 000 избират президент на Барселона | StandartNews.com

Точно 110 290 членове на Барселона трябва да изберат днес новия президент на клуба.Кандидатите са трима - Жоан Лапорта, Тони Фрейша и Виктор Фонт. Фаворит е първият, а последният описа Барселона като "влак, който е готов да се блъсне в стена с 200 километра в час". Който и да спечели вота, ще поеме клуб, затънал в дългове и проблеми.

"Ноу Камп" се нуждае от ремонт, а един от най-спешните казуси е бъдещето на Лео Меси, който още не е подновил своя договор. Президентският пост на "Ноу Камп" е вакантен от октомври насам, след като предишният бос Хосеп Мария Бартомеу бе принуден да се оттегли. 22 811 членове ще гласуват по пощата, а останалите 87 479 ще се насочат към избирателните секции.

Първоначално най-големи шансове да спечели имаше Виктор Фонт. Той е единственият от тримата, който в миналото не е имал ръководна роля в клуба. Фонт първи обяви намерение да се кандидатира, а програмата и неговата структура бяха широко приветствани. Двамата с Лапорта заемат едно и също идеологическо пространство, но по-голямата харизма на последния изглежда изяде подкрепата към Фонт по време на предизборната кампания и насочи гласовете към Лапорта. Сред гласувалите днес бе и Лео Меси. Той пусна вота си заедно със своя син Тиаго.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай