10 от Юнайтед не успяха срещу Сити

10 от Юнайтед не успяха срещу Сити | StandartNews.com

Манчестър. Манчестър Сити победи с 1:0 Манчестър Юнайтед на "Етихад" в двубой от 10-ия кръг на Висшата лига. Гостите трябваше да играят малко повече от едно полувреме с човек по-малко на терена, след като в 39-ата минута Крис Смолинг бе изгонен за втори жълт и съответно червен картон.

Единственото попадение в срещата бе дело на Серхио Агуеро в 63-ата минута. Отделно домакините имаха на три пъти претенции за неотсъдени дузпи в тяхна полза.

Въпреки намаления състав Юнайтед успя да окаже натиск в края на двубоя, но до изравнително попадение така и не се стигна. "Гражданите" също имаха шансове да стигнат до по-категоричен успех, но не се възползваха от няколкото си положения, които създадоха на контра.

Още преди началото на мача Мануел Пелегрини бе принуден да промени състава си, след като Александър Коларов получи травма при загрявката, а на негово място титуляр започна Гаел Клиши.

Проблемите за Луис ван Гаал в защита пък дойдоха в развитието на срещата. Първо Смолинг бе изгонен, а през второто полувреме Маркос Рохо пострада лошо и извади рамото си. Той бе заменен принудително, а на неговото място влезе 19-годишния Патрик Макнеър.

Това бе четвърти пореден успех за Сити в градското дерби срещу Юнайтед. "Гражданите" заемат 3-ото място във временното класиране с актив от 22 точки, на 6 точки зад лидера Челси (26 т.) и 2-ия Саутхемптън (22 т,). "Червените дяволи" са 9-и с актив от 13 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай