10 любопитни истории на футболисти от Мондиал 2014

10 любопитни истории на футболисти от Мондиал 2014 | StandartNews.com

Звездата на Колумбия спрял с футбола, за да бъде кондуктор

Футболът е странна игра. За това най-много допринасят футболистите и техните любопитни случки. На световното първенство е пълно с какви ли не чешити с минало и планове за бъдещето. Ето десетте най-любопитни истории на футболистите:

1. Фабиан Шер, Швейцария

Защитникът на швейцарците Фабиан Шер е луд по числата. Оказва се, че играчът на "Базел" е квалифициран банкер. И ако не бе взет от шампионите на Швейцария, то вероятно Фабиан сега щеше да седи зад бюро и да смята.

2. Албърт Адома, Гана

Халфът на Гана Албърт Адома може да се похвали с премия за най-любим коментатор на BBC. Като повечето отегчени от живота 15-годишни тийнейджъри той се разхождал из парк "Рейвънкрофт". Там се уредил да участва в проекта на BBC "Стрийтуордънс". След като един от най-известните гласове на медията Джон Мотсън го похвали, Албърт бързо напредна в класирането на проекта и накрая го оглави.

3. Карлос Бака, Колумбия

Нападателят на Колумбия Карлос Бака едва не се отказва от футбола, за да стане кондуктор в автобуса. Само преди 7 г. голаджията на "Севиля" окачва бутонките на пирона, за да може да се концентрира в двете си професии. 20-годишният Бака работи не само като кондуктор в автобус, но и като рибар на брега на морето. Само два дни след като взема решението, отбор на име "Жуниор де Баранкила" му предлага пробен период. "Слава на Бога, че ме взеха", казва Бака.

4. Чу-Юн Парк, Южна Корея

Чу-Юн Парк не е повикан в националния отбор заради таланта си, а защото е приятел с всички и фактор в съблекалнята. Обикновено играчите стигат на световно с доста пот и късмет. Парк обаче е извикан, защото умее отлично да поддържа духа в съблекалнята. Когато попитаха треньора на Южна Корея как може да оправдае избора на Парк, Хонг Мюнг-Бо, заяви: "Той се разбира отлично с всички в отбора".

5. Реза Гучанейхад, Иран

Реза Гучанейхад от Иран има амбиции да стане част от филхармоничен оркестър, когато спре с футбола. Докато повечето футболисти харесват рапа или R&B музиката, нападателят е поел по друг път. Познат още като "Гучи", той и семейството му напускат Техеран и отиват да живеят в Холандия. Тогава 8-годишният Реза се научава да свири на цигулка. Сега всеки ден Гучанейхад се упражнява, за да може един ден да се занимава професионално с музика.

6. Мемфис Депай, Холандия

Мемфис Депай от Холандия почти обръща гръб на футбола заради кариера в рап музиката. Когато пробива в спорта, младокът е запленен и от реденето на думи в ритъм. Затова треньорът Фред Рутен нарежда на Мемфис да направи избор между кариера в музиката или футбола. След двумесечно мислене Мемфис избира спорта.

7. Джейсън Дейвидсън, Австралия

Австралиецът Джейсън Дейвидсън е бит на тренировки. Това се случва в японския клуб "Сейрицу Гакеун", където той прекарва 3 г. Наказанието идва, защото отказва да се поклони на длъжностните лица в клуба. За това получава юмрук в лицето. След около седмица друг играч на клуба докладва, че Дейвидсън е закъснял за тренировка. Треньорът на Сейрицу заповядва да подстрижат гола глава австралиеца.

8. Карлос Салсидо, Мексико

Защитникът на Мексико Карлос Салсидо е купонясвал заедно с транссексуална проститутка. Това става преди 4 г. след победата над Колумбия в хотел в Монтерей. Селсидо тогава рита за "Фулъм" и е глобен с 50 000 долара. Година по-късно той се връща в Мексико, защото семейството му се чувствало несигурно. Малко преди да напусне Лондон, крадци му взимат телевизора от къщата. Какво да правиш, приоритети!

9. Деян Ловрен, Хърватия

Хърватският защитник Деян Ловрен, срещу когото беше свирена измислената дузпа за Барзилия, има собствена модна марка. Той слага своето лого върху различни тениски, шапки, панталони и използва собствените си съотборници за модели. Лука Модрич и Франк Рибери са най-видни клиенти за "Russell Brown" - марката на Ловрен. Символът й е един бухал.

10. Шарл Итандж, Камерун

Вратарят на Камерун е единственият професионален футболист, който е уволнен заради това, че се е засмял. Това се случва в "Ливърпул" през 2010 г. Чарлз е хванат да се подхилква по време на възпоменателна служба за жертвите от Хилзбъро. След това Итиндж отива в Турция, а изявите му на клубно ниво му печелят титулярния пост в националния отбор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай