10 държави излъчват пряко от България SPAR Евро 2014

10 държави излъчват пряко от България SPAR Евро 2014 | StandartNews.com

Боровец. Точно 10 държави в Европа ще излъчват пряко 21-ия шампионат на Стария континент по крос кънтри на 14 декември, домакин на който е Самоков. Атрактивната надпревара по трасето в Боровец ще имат привилегията да гледат на живо в Белгия, България, Финландия, Ирландия, Холандия, Португалия, Испания, Русия, Швеция и Великобритания. На територията на България най-голямото атлетическо състезание в страната ни за годината ще се излъчва от БНТ 1 и БНТ HD.

Прякото предаване по БНТ1 започва в 12.15 часа и ще продължи до края на надпреварата – финала на мъжете. Абсолютно всички стартове от 10.30 часа до края ще бъдат предавани по БНТ HD. Общата тв. продукция за всяка една от страните ще е 25 часа, като се очаква Евро 2014 да бъде наблюдавано от над 10 млн. зрители. Състезанието ще може да се гледа в реално време с коментар на английски и на www.european-athletics.org с подкрепата на SPAR. Специално за първенството в Самоков днес в България пристига президентът на Европейската атлетика Хансйорг Вирц.

Той ще бъде приет около 19 часа лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Заради нестабилното време в района на състезанието в Боровец домакините от Самоков и БФЛА правят и невъзможното, за да може трасето да бъде подготвено максимално добре за старта в неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай