100 минути екшън: Локо (Сф) с драматична победа над Спартак (Вн)

В класирането Локомотив София е осми с актив от 12 точки

100 минути екшън: Локо (Сф) с драматична победа над Спартак (Вн) | StandartNews.com

Отборът на Локомотив София постигна победа с 3:2 при домакинството си на Спартак Варна в двубой от осмия кръг на Първа лига, предаде БНТ.

Столичните „железничари“ откриха резултата на осветения стадион „Локомотив“ в „Надежда“ в 25-ата минута, когато Симеон Славчев центрира в наказателното поле на гостите от Варна, а Димитър Митков с глава се разписа в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Иван Дичевски.

Радостта на домакините не трая много, тъй като „червено-черните“ инкасираха изравнително попадение пет минути, след като поведоха. Божидар Васев от състава на „соколите“ бе изведен отляво в пеналтерията на Локомотив и върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където Румен Руменов стреля от движение, а топката мина между ръцете и краката на стража Александър Любенов.

Две минути преди края на първото полувреме съставът на Станислав Генчев отново излезе напред в резултата. Новото попълнение на тима Антонио Вутов стреля по диагонал от дъгата на наказателното поле на Спартак и се разписа в далечния долен десен ъгъл на вратаря Дичевски.

Шести минути след началото на втората част тимът на Тодор Киселичков за втори път възстанови равенството. Асистентът за първия гол на варненци Божидар Васев стана голмайстор, засичайки с глава центриране на Виктор Митев от левия фланг на нападението.

Дълбоко в добавеното време на срещата Димитър Митков падна в наказателното поле на Спартак след съприкосновение с вратаря Дичевски и бе отсъдена дузпа в полза на домакините. Потърпевшият Митков застана зад топката и реализира в 102-ата минута, с което донесе успеха на своя тим.

В класирането Локомотив София е осми с актив от 12 точки, докато Спартак Варна е последен с един пункт от осем изиграни срещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай