Наказват "канибала" Суарес с 9 мача на пейката

Наказват "канибала" Суарес с 9 мача на пейката | StandartNews.com

Камериерка също поиска да гризне Киелини

Луис Суарес няма да доиграе световното първенство, реши ФИФА. На извънредно събиране на дисциплинарната комисия Канибала бе наказан за 9 официални мача на Уругвай. Това означа, че дори южноамериканците да стигнат до финала на "Маракана", то няма шанс Луис да играе. Причината е захапка №3 в кариерата му. Във вторник, Суарес гризна по лявото рамо Джорджо Киелини на мача Италия - Уругвай (0:1).

Освен това Луис няма да може да играе футбол в следващите 4 месеца. Нещо, повече от ФИФА му забраниха да стъпва дори като фен на който и да е стадион.

Глобата, която Луис трябва да плати е 100 000 швейцарски франка (82 209,61 евро). "Подобно поведение не може да бъде толерирано на футболния терен и по-специално на световни финали", каза шефът на дисципа на ФИФА Клаудио Сулсер. Със сигурност ще има обжалване.

Президентът на Уругвай Хосе Мухика обаче защити Луис Суарес. "Не видях никакво захапване. Съперникът обаче играеше доста грубо. Това се забеляза", обяви Мухика.

Въпреки драмата около захапването испанският гранд "Барселона" прати две оферти на "Ливърпул" за Суарес. Едната е на стойност 80 млн. евро, а другата е на 50 млн. евро плюс Алексис Санчес.

Най-великите ухапвания

Луис Суарес, който захапа Джорджо Киелини от Италия, вече има опит в това отношение. Той обаче не е единствената спортна фигура, която забива зъби в плътта на друг човек.

1. Луис Суарес
Уругвайската звезда хапе колега футболист за трети път. Докато играеше за "Аякс" в Холандия, той бе наказан за 7 мача, след като гризна Отман Бакал от ПСВ. Канибализмът продължи и в Англия. През 2013 г. захапа Бранислав Иванович от "Челси" и получи 10 мача "почивка".

2. Трий Ролнис

През 1983 г. по време на сбиване на мач НБА Ролинс, който тогава играеше за "Атланта" захапа показалеца на Дани Ейндж от "Бостън". Той стигна чак до сухожилието. На следващия ден "Бостън Хералд" излезе с известното заглавие "Tree bites man" (бук. пр. анг. Дърво ухапа човек")

3. Вини Джоунс

През 1995 г. преди мача Англия - Ирландия, който така и не се състоя, Вини беше ударил няколко питиета повече. После той сграбчи журналиста от "Дейли Мирър" Тед Оливър в хотел в Дъблин. После му приложи хватка и го захапа, оставяйки кръвта му по лицето си. "Мирър" твърдеше, че Джоунс се е опитал да отхапе носа на репортера. След като Вини стана актьор той разкри, че той била "стара детска шега", която правил 3 или 4 пъти.

4. Майк Тайсън

Може би най-известното отхапване в историята на спорта. През 1997 г., опитвайки се да си върне световното титла в бокса срещу Ивендър Холифийлд, Майк Тайсън отхапа част от ухото на противника си. Това се случи в третия рунд, а Ивендър скачаше нагоре надолу, докато кръвта от ухото му разпръскваше навсякъде. В крайна сметка боят бе подновен, но Тайсън бе дисквалифициран, защото захапа Холифийлд втори път. По-късно Тайсън призна, че е искал да убие съперника си. Холифийлд пък определи ухапването като че ли някой е "наврял нажежен инструмент за пирографиране в главата му". После прости на Тайсън. А след инцидента със Суарес Ивендър написа в "Туитър": "Явно всяка част от човешкото тяло става за ядене".

5. Дани Грюкок

Ръгбистът на Англия Дани Грюкок бе наказан за 2 месеца, след като отхапа пръста на Кевин Меаламу по време на катастрофалния тур в Нова Зеландия през 2005 г. В изявлението на шефовете на ръгбито след казваше: "Доказано бе, че пръста на Меаламу се е озовал случайно в устата на Грюкок при сблъсък. Вместо обаче втория да се дръпне, той захапа противника си за десния безименен пръст. За това Дани Грюкок се виновен за ухапването на Кевин Меаламу".

6. Франциско Гаярдо

През 2001 г., нападателят на "Севиля" бе глобен и наказан от испанската футболна федерация за това, че захапа пениса на съотборника си Хосе Антонио Рейес по време на радост след гол. Шефовете на футбола в страната казаха, че това преминава всякакви граници на "спортно поведение". От своя страна - Гаярдо не проумя какво не е наред. "Мисля, че не съм обидил никого. Не смятам, че това, което направих, е много драматично".

7. Дилън Хартли

Английският ръгбист Дилън Хартли получи наказание от 8 седмици, след като гризна пръста на ирландския ръгбист Стивън Ферис по време на мач от "Шестте Нации". Инцидентът не бе уловен от камера, но Ферис веднага притича до съдията и му показа следите от ухапването.

Камериерка поиска да гризне Киелини

След ситуацията в 80-тата мин на мача Уругвай - Италия, в която бе ухапан от Луис Суарес Джорджо Киелини бе направо побеснял. Вчера обаче той успя да види нещата от към смешната им страна. Бранителят пусна снимка в интернет, на която си вижда как една от камериерките на хотела на италианците е наточила зъби срещу рамото му.

Хазартна фирма къса договора му

Голямата покер компания "888" най-вероятно ще скъса договора си с Луис Суарес. Шефовете на компанията са крайно недоволни от "изявите" на Канибала. "Предвид последните събития на мача Италия - Уругвай, ще се замислим дали да не прекратим договора си с Луис Суарес". Канибала е световен посланик от миналия месец, след като се споразумя с вицепрезидента на фирмата Итаи Пазнър. Тогава шеф го нарече: "невероятен спортен талант".
Голям проблем за Луис би могъл да дойде от основния му спонсор "Адидас". Авторитетният британски журналист Дан Роан обяви в "Туитър", че вече има среща на ръководството на компанията в Рио по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай