Блестящ Буфон спря успешната серия на България

Блестящ Буфон спря успешната серия на България | StandartNews.com

Палермо. Със страхотна игра в Италия националният отбор на България не успя да пребори Скуадра Адзура в мач от квалификациите за Световното първенство в Бразилия 2014. Италианците получиха 3 точки с минималния резултат 1:0 благодарение на уменията на вратаря си Джанлуиджи Буфон. 

Очаквано в началото домакините доминираха играта с топката и пресираха българите с постоянни атаки, но нашият отбор поддържаше скоростта и нивото на енергия. Алберто Джилардино отбеляза единствения гол за Италия в 38-ата минута.

В началото на второто полувреме капитанът Ивелин Попов получи добър шанс за гол, но Джанлуиджи Буфон буквално измъкна топката от самата голлиния в страхотно спасяване. Той показа уменията си отново в 61-вата минута, когато българското нападение се задържа трайно пред италианската врата, за съжаление без резултат. За 4 минути българите имаха 4 шанса, в които топката не успя да влезе в противниковата врата. 

През втората половина нашите изравниха баланса на силите, владяха топката, създаваха положения и се представиха като равностойни на италианците. В четирите минути на добавеното време България имаше многобройни възможности за гол, включително и вратарят Ники Михайлов се включи в наказателното поле с надеждата да помогне за равен резултат, но за съжаление това не се случи. До последните секунди нашите футболисти даваха всички сили пред противниковата врата, но шансът така и не им се удаде.

По време на изпълнението на българския химн преди началото на мача италианците ръкопляскаха, най-вероятно в знак на уважение към празника на нашето Съединение. Българската публика на трибуните беше разпънала надпис "Оставка" като част от антиправителствения протест #ДАНСWithMe. 

Във вторник в Торино Италия приема Чехия, а България се изправя срещу Малта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай