Заплащането на протестите

Заплащането на протестите | StandartNews.com

Днес научих как точно се заплаща на протестиращите срещу правителството. Веднага ги споделям - в тази криза всяка възможност да изкара човек някоя пара е ценна.

Става след 22 часа, за да стоят до по-късно протестиращите. Около Народното събрание и на "Орлов мост" спират микробуси и вадят маси, където се плаща. Получаването на парите се удостоверява с пръстов отпечатък, тъй като много от протестиращите са неграмотни.

Има специални хора, които наблюдават митингуващите, за в случай, че някой непосетил митинга се опита да се пробута за пари. Дошлите след 19:30 взимат наполовина - на всички входове към митинга стоят специални хора и записват кой кога пристига. Редовните посетители си имат карти за автоматично маркиране.

Има специални бонуси. Ако носите знаме - десет лева на ден. За свирка - пет, за вувузел - десет, но само ако не е прегракнал (внимавайте, пробват ги). За собственоръчно направен плакат - 20 до 50 лева дневно, в зависимост от размера.

Пет лева отгоре се плаща за велосипед или скейтборд. За детска количка - петнайсет, ако е за близнаци - трийсет. (Децата вътре може и да не са истински - кукли също вършат работа. Има специални хора, дето да залисват репортерите, ако дойдат да снимат количката отблизо.) Ако пишете или рисувате с тебешир по асфалта на "Орлов мост" - по два лева на квадратен метър.

Специално се плаща на тези, които се правят на ентусиазирани и заинтересовани. Ако примерно снимате с телефон, вземате пет до петнайсет лева повече, в зависимост от размера на телефона. За таблети - двайсет. Ако снимате с лаптоп - трийсет лева, с настолен компютър - петдесет. Ако пък носите телевизионна камера и се маскирате като репортери, се изкарват и до сто лева.

Тарторите на организирани групи вземат двойно. Някои хитреци водят съседите от входа - хем изкарват по нещо, хем си поделят надбавката за тартор. Ако са цигани, е задължително да са гримирани и изрусени, за да не личат.
За да изглеждат протестиращите интелектуално, се препоръчва да носят очила, книги, лаптопи, микроскопи, телескопи, циклотрони и други подобни. И да разговарят с околните с учени фрази. (Раздават се специални наръчници с подходящи фрази, озаглавени маскировъчно като "Речник на интернет лумпена".)

Добре се заплаща, ако придавате разнородност на митинга. Четирима футболни хулигани ми разказаха как изкарват по сто лева на човек на вечер, като се обличат и гримират като дядо, баба и двете им внучки тийнейджърки.
Отделно им покривали разходите по епилацията и за грима и червилото. Група техни колеги пък идват като екип мажоретки - можете да ги разпознаете от истинските по брадите.

За поддържане на духа на протестиращите се раздават подкрепителни средства. На желаещите да се въргалят надрусани по "Орлов мост" специално се раздава трева. За останалите се предвижда твърд алкохол (ще рече на бучки, за по-удобно и незабелязано консумиране). Бучките се раздават на протестиращите скрити в свирки, вувузели, фотоапарати, дръжки на знамена, рамки на велосипеди и други подобни.

Не ми благодарете, "благодаря" е прекалено много. Един-два лева от припечеленото са достатъчни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай