Събота,

За Ванга и Бареков ли дават ордена на Нешка

От: Администратор -
2300
За Ванга и Бареков  ли дават ордена на Нешка
A
A
A

Решението на Нешка Робева да не приеме ордена "Стара планина", който предизвика скандал в Министерския съвет, разбуни форумите. Въпросът заслужава ли знаменитата треньорка отличието с мотива "принос към културата" доведе до противоречиви мнения. Предлагаме ви едно от тях.

Поредната номинация с орден "Стара планина" за малко да предизвика правителствена криза. Този път носител на най-висшето ни държавно отличие трябваше да стане Нешка Робева. Тя овреме се отказа, и Слава Богу.

Изминаха вече 25 г. от началото на демократичните промени, но някои неща у нас упорито не се променят. Особено като става въпроса за ордени. Защо трябва човекът да навърши съответната възраст - в случая 70 години - за да бъде отличен? Заслугите на Робева за националния ни спорт са безспорни, и ако трябваше да получи този орден, това трябваше да стане преди 20 г. Ами ако не беше доживяла до поредния си юбилей? Но това е по-малката страна на проблема. Другата е, че трябва да се внимава много с биографиите на потенциалните кавалери и дами на орден "Стара планина". Защото Нешка Робева твърде активно присъства в политиката и обществения живот. И невинаги по най-лицеприятни и нееднозначно приемани от обществото теми. Достатъчно е да споменем ревностната й дейност по "светската" канонизация на Ванга и агитацията в полза на партията на Николай Бареков.

Идеални хора, разбира се, няма. Но и не бива да се дават поводи за поредното разделение в обществото със спорни кандидатури и конфликтни личности. Каквато безспорно - за добро или зло - е Нешка Робева. Която нарече в отвореното си писмо, с което се отказа от номинацията, всички свои опоненти "хрантутници и безличия". Сред тях безспорно има и такива, но повечето имат принципни несъгласия с нейното поведение и позиции по различни въпроси.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com