Време за футбол и рога

Време за футбол и рога | StandartNews.com

От днес един месец светът е футбол. Поне милиард фенове ще следят драмите по зелените терени на Бразилия. Ще има и сълзи, и ликувания, инфаркти и дори самоубийства - поне сред по-темпераментните южни нации.

Е, в България такова нещо няма да се случи. Щото нашите "лъвове" за пореден път ги няма на Мондиала. И също като обикновените запалянковци и те ще кибичат пред телевизорите. Че да могат да коментират после съответния мач и да обясняват как ще ни има на Евро 2016. Може обаче да има и някое друг убийство в повече от средностатистическите за сезона - от ревност.

Месецът на футболните първенства винаги е бил рай за прелюбодеянията. Защото средният запалянко ще седне като хипнотизиран пред телевизора. За него важното е да са налице ракията и салата, а в хладилника да хваща ревматизъм бирата. И ако жена му каже, че ще прескочи до комшийката, а в кухнята има още домати и краставици, само маха нервно с ръка: "А бе върви където щеш! "И забравя за нея следващите два часа. И благоверната отива - само че не при комшийката, а при комшията. С който отдавна са си хвърлили око. И който не намира смисъл в това да гледа как 22 души ритат някаква кожена топка. И вместо да реве: "Гол!" по потник, предпочита да е изцяло гол в съответната компания.

Подобни ситуации ще се разиграват и в служебна обстановка, и въобще навсякъде, където жените ще се чувстват изоставени и самотни заради Цар Футбол. Но и какво пък му остава на българина тази година освен футбола и секса? Парламентът все едно си отива, правителството пада, а служебното от него не зависи. Очертава се наистина лято, през което освен да се отдадеш на нормалните си човешки страсти, друго не ти остава. Да кибичиш пред телевизора. Или да палуваш с комшийката или колежката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай