Вотът на недоверие е излишно упражнение

Кабинетът няма как да падне, а и при предсрочни избори БСП пак ще ги загуби

Вотът на недоверие е излишно упражнение | StandartNews.com

По повод искания от БСП вот на недоверие може да се каже, че стандартна демократична практика е опозицията да си критикува. На нея това й е работата, така тя показва активност. Темата за борбата с корупцията беше изведена като водеща при подготвяния вот на недоверие. Безспорно тя е важна за България. Не е толкова просто да се преборим с корупцията, но разбира се, трябва да се борим с нея, в това няма никакъв спор.

Иначе вотът няма как да бъде успешен. Да си мислим, че ще падне правителството е смешно. Не виждам никакво основание това да се случи.

В момента управляващите имат 122 гласа. БСП трябва да си подсигури не само подкрепата на ДПС и ВОЛЯ, за да се надява на нещо друго.

Но дори да пофантазираме, че вотът е успешен, БСП да не мислят, че ще спечелят едни извънредни избори ? Няма такива индикации в момента. Всички проучвания показват, че при вот сега ще се възпроизведе конфигурация като в настоящия парламент. И ако е подобна ситуацията, каква е ползата от вота?

Така че, този вот на недоверие ще си отмине, важното е кабинетът да си работи по предстоящото председателство на Съвета на ЕС. А ако опозицията мисли, че може да впечатли Европа с вотове на недоверие и доверие, няма как да стане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай