Вържи Волен, да е мирна държавата

Лидерът на "Атака" яростно саботира всички усилия за нормализация

Вържи Волен, да е мирна държавата | StandartNews.com

Който подценява масите, се крие под масата", шегуват се в нета протестиращите след вечерните изпълнения на Волен Сидеров на "Врабча" 1. Все повече хора започват да подозират, че крайната цел на плана "Сидеров" е да доведе българския народ до качествено различно психологическо състояние. Примерите за неуравновесено поведение от последните дни се множат застрашително. Лидерът на "Атака" барикадира централни столични булеварди, на които се разпореждат дебеловратите му привърженици. Атакистите замерваха протестиращите с бутилки и камъни, а след края на митинга нападнаха разотиващи се младежи и журналисти. Полицейският синдикат се оплака, че не иска повече да пази психически лабилни политици, които провокират и обиждат служителите на МВР.

Часове по-късно ръководството на Операта се оплака,че "горилите" на Волен обсаждат сградата, уринират пред нея, вдигат изключителен шум, пречат на репетициите и тормозят певците. На последните шествия пък непрекъснато

се правят опити да се вклинят биячи

от националистическата партия, но демонстрантите и полицията умело и упорито ги отстраняват. В същото време белоглавият лидер не спира да ги нарича "терористи", "наркомани" и "лумпени", както и да плаши с гражданска война. Забележителното е, че хората от площадите реагираха изключително мъдро и спряха да минават пред централата на "Атака", като пренебрегнаха опитите му да задържи вниманието върху себе си.

Очевидно е желанието на Сидеров да предизвика кървави провокации, които да компрометират гражданския бунт и да отклонят недоволството.

Вчера той превърна и Консултативния съвет по национална сигурност при президента в долнопробен цирк с крясъците си. Вместо парламентарните лидери, министрите и президента спешно да потърсят решение на тежката политическа криза заседанието на "Дондуков" 2 заприлича на

кучкарник с разбеснели се песове.

Росен Плевнелиев с прословутата си деликатност опита да укроти шефа на "Атака", а като не успя, даде почивка.

Забележителното е, че никой от властниците ни не дръзва да направи дори и най-учтива забележка на побеснелия трибун. Бойко Борисов се изниза от заседанието, а Станишев и Местан неловко се подсмихваха на изцепките на атакиста.

Групата на "Атака" с гласовете си все още държи в ръцете си съдбата на парламента и правителството и може да им дръпне шалтера, когато пожелае. По тази причина управляващите партии са напълно безпомощни да озаптят Сидеров, дори когато виждат, че той откровено ги злепоставя с поведението си. Заради това на националиста с блеснал поглед в сряда бе

поднесена на тепсия комисията "Антимафия", която се занимава и с парламентарната етика - изключително важен пост, който превръща Сидеров в парламентарен инквизитор. Главният прокурор Сотир Цацаров също наблюдава шоуто със смесени чувства и намекна, че чака Сидеров да престъпи чертата, за да предприеме действия по обезвреждането му.

България днес се гърчи в безумна политическа криза, а последните остатъци от здрав разум и полезни идеи се разпръскват покрай режисираните истерии на Сидеров, който вече успя да поругае всички възможни държавни институции. С действията си той саботира и неистовите усилия на премиера Пламен Орешарски за овладяване на напрежението, подновяване на диалога и възможно продължаване на управлението. Всеки обнадеждаващ ход на правителството Сидеров затъмнява с циркаджийските си номера, като по този начин прави невъзможна и най-малката възможност за нормализирането на обстановката. Дори и кабинетът да има най-малкия шанс за оставане, лидерът на "Атака" гледа да му го пресече в зародиш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай