Сряда,

Трябва да се смени формата на протест

От: Failed to load user -
3989
Трябва да се смени формата на протест
A
A
A

София. В нашия факултет към момента окупация няма. Част от моите колеги се присъединиха към групата, окупирала Ректората, но аз реших да не присъствам. И не защото съм се отказал от каузата, напротив, продължавам да ги подкрепям, чувам се с тях по телефона и следя случващото се отвън. Отказах се от окупацията, защото все още не сме готови за толкова крайни мерки.

На този етап не сме убедили достатъчно голяма част от студентите, че трябва да ни подкрепят, не сме ги накарали да ни повярват. В петък направих една прогноза, която, за съжаление, се сбъдва засега. Случи се възможно най-лошото - студентите се разединиха, протестът се политизира. А от това ние полза нямаме, позитиви могат да извлекат само политиците. Ако продължим в същия дух, нищо няма да постигнем. До какво ще доведе една безсрочна окупация? До нищо. Интересът от страна на медиите и на обществото като цяло ще се задържи върху нас най-много до средата на следващата седмица. И след това ще бъдем едни от всичките протестиращи, които никой не чува.

Не знам какво ще се случи през следващата седмица както в Ректората, така и във Факултета по журналистика. Пак казвам - не съм се отказал от каузата, подкрепям протестиращите си колеги. Но мисля, че за да постигнем целите си, трябва да сменяме формата на протест непрестанно, а не да затворим университета и да си навлечем гнева на студентите, които не ни подкрепят. Трябва да се обединим и да преследваме общите си цели, а не да влезем в историята като студентите, които се разединиха и не постигнаха нищо.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички