Понеделник,

Сюлейман срещу Реджеп

От: Администратор -
2808
Сюлейман срещу  Реджеп
A
A
A

"Сюлейман срещу Ердоган" - така е озаглавен коментар в румънския в. "Адевърул", обясняващ защо протестират турците. Турският премиер не разбира или се прави, че не разбира защо са разгневените хора и са излезли в центъра на Истанбул, отбелязва авторът Ливиу Йолу. Хората настояват за правата си, а политикът им отговаря с преброяване на дърветата, пише той и допълва, че този тип арогантна реч звучи познато. "Още един политик, който се гледа в огледалото и вижда само човек на провидението, шефа, който води стадото без нужда от съвети. Че той знае най-добре какво им трябва на хората. Когато вместо да получи признание, получава камъни, идва с аргументите на осъдените държавни глави. Дадох ви, направих ви, мъчих се, а ме съдите за няколко дървета. Вижте, посадили сме цели гори, какво не разбирате", пише авторът на статията. "Виждали сме тази реторика, познаваме я, цялата история е свидетел, че това е една игра, в която накрая "човекът на провидението" излиза с костюм на райета. Той още не знае това", пише Ливиу Йолу.

Авторът на "Адевърул" цитира думите на един от протестиращите, че Ердоган "се смята за султан" и отбелязва, че сред демонстрантите е бил и актьорът, който изпълнява ролята на Сюлейман Великолепни в известния сериал.

"Султанът" не разбира още истинските причини за протестите на хората и отговаря анахронично, пише журналистът на "Адевърул".

"Същинската причина за гнева на хората от парка "Гези", не е само екологична. В основата му лежи инатът на Ердоган и на правителството да налагат проекти и политика, изхождайки от позицията "Ние имаме мнозинство, вие трябва да ни се подчинявате", коментира журналистката Назлъ Ълъджак от близкия до правителството в. "Сабах". По думите му в момента сме свидетели на изригване на напрежение - не само заради вредни за екологията проекти, но и от политиката във връзка със сирийската криза и от налагането на ислямистките норми на живот върху цялото общество, между които е законът за забраната на алкохола, и опитите на правителството за спускане на информационна завеса за някои събития. Като терористичните удари в Рейханли преди няколко седмици, където загинаха над 50 души.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички