Сянката на Сидеров

Сянката на Сидеров  | StandartNews.com

София. Има един човек, който оре отпред и отзад около Волен Сидеров. И е винаги готов да застане до гуруто си. До такава степен е жертвоготовен, че се е превърнал в негова сянка. Десислав Чуколов се появява в политиката през 2005 г. в Русе. При основаването на "Атака" директно става член на Централния сбор на партията. Тогава той е на 31 години и прави фирмени сайтове. В биографията му това е описано като "консултант, който подпомага интернет реализацията на различни фирми в прохождащите им бизнес начинания в Европа". Преди това Чуколов завършва "Европеистика" в Русенския университет. Волен Сидеров обаче е привлечен не толкова от компютърните му умения, колкото от визията му на смел и жертвоготовен бодигард. Веднага влиза в парламента, а от есента на 2005 г. е заместващ представител на България в делегацията в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

През 2007 г. Чуколов вече е трети в листата на "Атака" за евродепутати и отпътува за Брюксел, където е член на парламентарната група "Идентичност, традиция и суверенитет".

Парламентарният секретар на "Атака" обаче става известен с льохманските си подвизи, когато трябва да защитава Волен Сидеров. Малко след началото на сегашния парламент, Сидеров спретна първия голям публичен скандал в студиото на Лора Крумова в бТВ.

"Отдайте се на домакинството, решавайте си хормоналните проблеми", заяви вбесен лидерът на "Атака", на което на Лора му отговори: "Не избирателите - вие се държите като лумпен". Тогава Чуколов събра 15 души и се опита да нахлуе в студиото, където да линчуват Лора, която тогава бе бременна в шестия месец. Гардовете го спират и буквално го изхвърлят навън.

Понякога Чуколов действа и като говорител на своя лидер. Депутатът често използва туитър и фейсбук, откъдето обявява тезите и позициите на Сидеров. За последно Чуколов написа "Имунитетите ни ще си ги дадем!!! ДА СЕ ЗНАЕ!!! Заедно сме в битката за България. Точка по въпроса!".

Всъщност Чуколов е и човекът, който пръв тръгва да оборва нападките срещу лидера на "Атака".
"Пределно ясно е, че Сидеров няма шкембе, зрителите са го виждали". Като прочете това, човек остава с впечатлението, че Волен е нападан за физиката си. Но не. Коментарът на Чуколов е по повод снимките на лидера на партията, на която той отмаря в Куба. Когато пък изскочиха фотосите от един от най-луксозните парижки хотели, Чуколов веднага обясни, че може да направи същото за 5 минути с програмата "Фотошоп".

Всъщност Чуколов отдаван е признат за преден отряд на бандата на Сидеров. Или по-точно за неговата сянка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай