Счупена с камъни толерантност

Счупена с камъни толерантност  | StandartNews.com

България е прекрасно място за живеене. България е страна на горд народ, устоял на многовековни предизвикателства. България е най-старото име на държава в Европейският Съюз. България е страна член на най-големият военно-отбранителен съюз в света, и член на политическата и икономическа общност на най-успелите и богати народи, населяващи най-доброто и желано място за живот в целия свят – Европа.
Българите са толерантни и гостоприемни хора, свикнали да живеят в среда на културен плурализъм и мултирелигиозна култура, среда основана върху християнски ценности но и среда на уважение и обич към своите братя мюсюлмани, евреи, арменци и католици.
Българите са състрадателен и солидарен народ, винаги готов да отвори вратите си и да помогне според възможностите си на всеки, потърсил закрила и спасение. Историята ни е изпълнена с поводи за гордост и примери за човеколюбие. Човеколюбие, така нужно в моменти като сегашният – когато на вратите ни стоят хиляди човешки същества, прогонени от война, терор и геноцид.
Само че:
Тази толерантност има граница. И границата й е точно там, където се намира камъка, който дошлият тук чужденец се навежда да вземе. За да го хвърли в лицето ни.
Защото камъкът летящ срещу нашият полицай е камък в нашето лице.
Това е камък в лицето на нашите пазители на закона, които представляват и охраняват правовия ред в нашата държава. Тези хора са изпратени там от нашите избраници, и ние им плащаме с нашите пари за да охраняват нашите спокойствие и сигурност, съобразно нашите традиции, правила и ценности. Полицаите в Харманли сме аз и ти, уважаеми читателю.
Никой няма право да хвърля камък срещу всичко това – срещу държавата ни, срещу народа ни, срещу гордостта ни, срещу традициите и срещу правилата ни. Никой няма право да хвърля камък срещу гостоприемството ни, срещу толерантността ни, срещу търпимостта и срещу добрината ни.
И всеки който се осмели да направи това трябва да се сблъска с цялата сурова тежест на закона, след което веднъж и завинаги да се изпари от лицето на нашата България.
Дори и да бяга от война. Това не го оправдава, ако се опита да пренесе войната тук.
Защото нашият мир ми е най-мил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай