Четвъртък,

Политолози: Местан загуби половината български труци

От: Администратор -
3488
Политолози: Местан загуби половината български труци
A
A
A

Откакто Лютви Местан стана председател на Движението за права и свободи вотът на българските турци за партията падна наполовин. За Ахмед Доган Лютви Местан е неудачен избор, който поставя под удари ДПС. Събитията ще бъдат бурни и няма как да се изчака решаването на тази буря до месец март. Всичко ще се реши за дни или седмици.

Това коментира пред "Хоризонт" в предаването "12+3" политологът Евгени Дайнов по повод критиката в речта на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган към сегашния председател на Движението Лютви Местан:

"Ахмед Доган закъсня. Ахмед-Догановото ДПС беше светско и не поддържаше никакви контакти с ислямистите, които в момента са на власт в Турция. Има основателни подозрения, че Местан се опитва да обърне ДПС, да се съюзи с ислямистите и да зареже модерната линия. Това няма как да се хареса на Доган. Той показа на Местан кой владее истински големите думи. Когато се ритат Турция и Русия, не се намесваш, за да заемаш страна, както направи неблагоразумно Местан", каза още Дайнов.

Неочаквано беше всичко онова, което се случи в ДПС през последните часове, но това е стилът на Доган, коментира политологът Юрий Асланов:

"Това е традиционно слово, което се произнася в края на всяка година. Тезите правят впечатление, а не избраното време. Доган произнася на глас нещо, което нито един от световните лидери не смее да каже и това е, че никой не е наясно накъде отива светът и какво ще се случи. Според

Доган причините за влошения изборен резултат на последните местни избори са самоизолацията на ДПС и подценяването на традиционни и неполитически чувства в България – предразсъдъците спрямо Турция и доминиращата русофилска нагласа у нас. Това утежнява положението на Движението и го обрича на изолация от обществото", сподели още Асланов и .отправи и критика към ръководството на БНР за свалянето на предаването "Деконструкция".


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички