Нормалната държава е по-важна от ученето

Ивайло Динев, студент по история

Нормалната държава е по-важна от ученето | StandartNews.com

София. Протестът започна заради случващото се в държавата в последните няколко години не само заради последните няколко месеца. Напрежението ескалира, защото 4 месеца не се чуваше искането на голяма част от хората по улиците. В парламента ние зададохме въпрос към всички депутати в сградата: "Не ви ли е срам". Отговорът беше: "Не ни пука".

Окупирахме университета, защото смятаме, че това е нашето място - академично, автономно. Тук ние се чувстваме най-силни и най на мястото си. Тук ние тежим. Предприехме окупацията с искания за морал в политиката. Нашите цели са идеални. Ние можем да издържим докрай. Искаме подкрепата на хората, на тези, които усещат, че в момента дилемата е или в подкрепа на студентите, или да се примирят с това, в което живеят и България ще остане същата.

За окупацията в началото знаеха само 15 души. В момента в нея участват повече от 200-300 студенти, други постоянно преминават през университета. Ние не можем да ги преброим, но можем да видим колко души подкрепят нашата идея - във Фейсбук страницата ни това са над 8000 души. И аз искам да уча и съм протестирал за по-качествено образование, но смятам, че в момента е по-важно да застанем зад каузата да живеем в нормална държава, в която политиците работят в интерес на хората. Защото не можем да учим, ако тя не е такава. Очакваме и нашите преподаватели да ни подкрепят на заседанието на Академическия съвет в понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай