Понеделник,

Много шум срещу шума

От: Администратор -
Много шум срещу шума
A
A
A

Много шум заради едни дискотеки, които по презумпция са шумни, се вдигна тези дни. Акциите на вицепремиера Валери Симеонов, които завършиха със затворени заведения и арестуван ди джей, предизвикаха бурни реакции. Възмутиха се посетителите на заведенията в Слънчев бряг, известен като купонджийското място на България. В една от дискотеките Симеонов беше освиркан с обидни възгласи и призиви за оставка. Скочи и бизнесът, който си го каза в прав текст: ако искате курортът да стане пенсионерски, кажете ни, пък ние ще решим дали да се изнесем от там, или не. Да не говорим за реакциите в социалните мрежи за похода на Симеонов, които клоняха повече към "Разпни го", отколкото към "Осанна". Вицепремиерът беше осмян и с редица колажи, а в един коментар находчиво беше наречен "Рицар на тишината".

Нека да е ясно

никой не е против правилата и тяхното спазване

Едва ли някой ще се противи, ако в курортите има ред, който гарантира пълноценно и приятно изкарване на ваканцията. Въпросът е по този начин ли трябва да бъде въдворяван този ред? И работа на вицепремиер ли е да ходи и да мери колко е шумът в едно или друго заведение? При това - с показни акции, които настройват негативно и гости, и собственици на хотели и заведения. Какво ще стане, ако и други министри последват примера му? Току виж МВР шефът започне лично да спира шофьори за проверка на документите, а колегата му от здравното министерство връхлети в някоя операционна зала и реши да сложи упойката на пациента...
Да не говорим за разделението, което създават действията на Симеонов в обществото, и настроенията, които провокират.

Не е минало много време от едно друго такова разделение

предизвикано от действията на Симеонов - когато преди предсрочните избори спираше със сила на границата изселници от Турция, желаещи да гласуват. И дълго след това кадрите с бабата, която беше бутана и дърпана от неговите хора, вървяха по наши и чужди телевизии.

Но да се върнем на казуса със Слънчев бряг. Не е ли по-добре вместо лично да се появява начело на "щурмови отряди", както находчиво ги бе определил някой, Валери Симеонов да се погрижи системата да е смазана и по веригата всеки да си изпълнява задълженията и да спазва правилата. Тогава няма да има нерегламентирани действия и ще спре бутането на рушвети на чиновници, за да издадат едно или друго разрешително. В противен случай ще си я караме постарому и ще остане само легендата за това как, вдигайки шум, някой се опитал да надвика шума. Или, както е казал полският сатирик Станислав Лец - ако не си Шекспир, не вдигай много шум за нищо!


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички