Много шум срещу шума

Работа за вицепремиер ли е да спира музиката в дискотеките

Много шум срещу шума | StandartNews.com

Много шум заради едни дискотеки, които по презумпция са шумни, се вдигна тези дни. Акциите на вицепремиера Валери Симеонов, които завършиха със затворени заведения и арестуван ди джей, предизвикаха бурни реакции. Възмутиха се посетителите на заведенията в Слънчев бряг, известен като купонджийското място на България. В една от дискотеките Симеонов беше освиркан с обидни възгласи и призиви за оставка. Скочи и бизнесът, който си го каза в прав текст: ако искате курортът да стане пенсионерски, кажете ни, пък ние ще решим дали да се изнесем от там, или не. Да не говорим за реакциите в социалните мрежи за похода на Симеонов, които клоняха повече към "Разпни го", отколкото към "Осанна". Вицепремиерът беше осмян и с редица колажи, а в един коментар находчиво беше наречен "Рицар на тишината".

Нека да е ясно

никой не е против правилата и тяхното спазване

Едва ли някой ще се противи, ако в курортите има ред, който гарантира пълноценно и приятно изкарване на ваканцията. Въпросът е по този начин ли трябва да бъде въдворяван този ред? И работа на вицепремиер ли е да ходи и да мери колко е шумът в едно или друго заведение? При това - с показни акции, които настройват негативно и гости, и собственици на хотели и заведения. Какво ще стане, ако и други министри последват примера му? Току виж МВР шефът започне лично да спира шофьори за проверка на документите, а колегата му от здравното министерство връхлети в някоя операционна зала и реши да сложи упойката на пациента...
Да не говорим за разделението, което създават действията на Симеонов в обществото, и настроенията, които провокират.

Не е минало много време от едно друго такова разделение

предизвикано от действията на Симеонов - когато преди предсрочните избори спираше със сила на границата изселници от Турция, желаещи да гласуват. И дълго след това кадрите с бабата, която беше бутана и дърпана от неговите хора, вървяха по наши и чужди телевизии.

Но да се върнем на казуса със Слънчев бряг. Не е ли по-добре вместо лично да се появява начело на "щурмови отряди", както находчиво ги бе определил някой, Валери Симеонов да се погрижи системата да е смазана и по веригата всеки да си изпълнява задълженията и да спазва правилата. Тогава няма да има нерегламентирани действия и ще спре бутането на рушвети на чиновници, за да издадат едно или друго разрешително. В противен случай ще си я караме постарому и ще остане само легендата за това как, вдигайки шум, някой се опитал да надвика шума. Или, както е казал полският сатирик Станислав Лец - ако не си Шекспир, не вдигай много шум за нищо!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай