Мирише на война, а ние си играем на избори

Мирише на война, а ние си играем на избори | StandartNews.com

 

Отказът от подкрепа за кабинета „Каракачанов" мирише на бунт на кораба, но аз ще коментирам това чак като чуя Бойко Борисов. Иначе бързи избори е по-правилният и по-демократичният вариант пред България. Защото мощно ни притиска международната обстановка. Съвсем скоро предстои, ако вече не се е случил, тежък сблъсък между руски и турски войски на сирийска територия. Това означава война с Русия. А Турция, доколкото знам, е натовска държава. Аз не разбирам защо НАТО заема тази пасивна позиция при положение, че една натовска държава е навлязла в държава член на ООН и си воюва там? Как се отнася НАТО към този въпрос? Може би си има своите съображения, но така или иначе Турция е натовска държава.  А алиансът се прави на умряла лисица. В същото време турската армия е най-мощната в НАТО след американската. И тази огромна армия е ангажирана с война на чужда територия. Как ще постъпи НАТО, ако утре има въздушни сблъсъци на турски и руски самолети в Сирия? И ако руските ракетни комплекси започнат да свалят турски самолети? Мащабната битка ще избухне всеки момент. А това означава война НАТО – Русия. И то в момента, в който Америка няма президент. Обама е куца патка по американския израз, новият Тръмп още не се е заклел. Положението е изключително сложно, а НАТО се прави на умряла лисица. Забравяме ,че в Турция има 3 милиона мигранти, които са готови да прегазят Европа. А ние тука си играем на Избори.
Ердоган продължава да заплашва, че ще пусне потоците бежанци, а той няма къде да ги пусне освен към Гърция и към България. Включително и през Черно море. Там пък сме хептен беззащитни, защото като започнат да акостират лодките по брега ще видите какво ще се случи. Там няма ограждения. Освен това всеки момент ще падне Алепо, където правителствените войски на Асад напредват. Градът почти падна.
А там са страшни главорези от отрядите на бунтовниците, които ще избягат, макар че те в момента са обкръжени. Но не забравяйте, че сирийската армия в момента които се предадат, ги пуска. А всеки един от тези бунтовници е готов боец. Същата работа е и с битката за втория по големина град в Ирак-Мосул, където се е окопала ДАЕШ. Мосул е частично обкръжен и ще падне скоро. Там обаче обкръжението не е пълно и главорезите ще избягат където им очи видят. И последното е Рака в Сирия. Падне ли Рака, а тя ще падне очевидно, това е последната крепост на ислямистите в Близкия Изток. Тогава още 20-тина хиляди главореза тръгват към Европа. Те няма как другояче да минат, освен като се омешат с мигрантите. Така че считайте, че съвсем скоро ще има масов трансфер на терористи през наша територия. То и сега има, но не е толкова масов. Както се оказа един от организаторите на атентатите в Париж, когато убиха 130 души, е минал през България и то на два пъти. Така че тук който не е поискал, той не е минал. Но, ако започнат да минават големи количества, част от тях ще останат тук. Тогава можете да си представите, какво ще стане. България е напълно беззащитна срещу атентат в мол или в софийското метро. Да не дава Господ, но такава опасност съществува. А ние тук се занимаваме с избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай