Вторник,

Мечо Пух и медът

От: Failed to load user -
6131
Мечо Пух и медът
A
A
A

Има нова приказка за Мечо Пух и меда. Когато беше близо до гърнето не му правеше впечатление, че го подслушват. Когато Мечо Пух се отдалечи от гърнето - веднага започна да плаче, че са го подслушвали. А магарето Йори се чуди - каква е тази зависимост в търсенето на граждански права - близо до гърнето обичаш слушалката, далече от гърнето си жертва на полицейщина.

Последните четири години всеки ден за Мирослав Найденов се носеха какви ли не слухове - от това, че е направил огромни пари още в "Екоравновесие", до това, че е празнувал първия си милиард.

Приемахме тези "журналистически" твърдения с присмех и досада. Може ли министър на земеделието да направи милиард от кражби и далавери, толкова ли сме зле?! Днес Миро Найденов - казва нещо друго: ще ви завлека всичките, ако пострадам. Ха, ами това с милиардите, може и да е вярно, мислят си хората. Щом нападаш приятелчето си от медените игри, значи има нещо. Това е част от грозния политически мизансцен у нас, която вече е неприемлива.

Не си правете прибързани изводи. Найденов трябва да извади някакви доказателства за това, че е слушан. Повече от доказателството, че и президентът си носи телефоните в другата стая и пуска телевизора, когато прави служебно правителство. Найденов няма такива доказателства и

става част от обикновената пошла игра

на "за/против тези, с които си бил другарче". Найденов беше част от отбора на Цветанов срещу Дянков - днес как да му се вярва и как да стане ясно кой за какво и кога е подслушван? Освен това, когато някой е подслушван, това не означава, че е невинен. Твърдението на Найденов е предизборна борба, а не факт. Независимо дали мразите ГЕРБ или сте влюбени в него, фактологията трябва да дойде от другаде. Примерно от прокуратурата.

Има само един въпрос към Найденов - господин министър, защо не се обадихте преди време, че ви подслушват, а го казвате чак сега? Въпросът може да е риторичен, а отговорът е прост - защото е хубаво да си министър. Слушат те, не слушат те - министър да си. Нещо повече - самият Миро Найденов нямаше нищо против да бъде слушан, не посмя да противоречи на репликата на Бойко, че е нормално министри да бъдат подслушвани. Днес обаче предизборната игра с гражданските права освирепя и всички истерясаха. Защо се правите на луди, слушането е започнало още от 90-та година и всяка партия на власт слуша опонентите си, както слуша и своите хора. Днес обаче това изненадва някого, а борците за права се събудиха осенени. Идиотска предизборна борба - нищо повече. Това, което говори Найденов ще послужи само за псувни по форумите и сплотяване на твърдите до пръсване партийни ядра. И за пореден път ще докаже, че десните партии са като кокер шпаньоли пред ритника на левия черен пиар. Как пък една дясна партия не се оказа свястна, викат си разочаровани избирателите и си сипват ракия. Ами то комай това е целта -

да няма нищо свястно и дясно

Само за протокола - Цветанов е избран днес да служи като боксова круша в предизборния мач. Ако броите ударите на ринга, ще видите, че никой не смее да скочи на Борисов. Забележете, Цветанов отнася всички предизборни идиотщини, включително и тази, че отвлича деца. Някой ясно управлява желанието на нацията да има арестуван политик - ако може да е от последното правителство, защото само него помним. А Миро Найденов просто не иска да бъде самотният арестуван - иска си човекът да има и компания.

Независимо какво се е случвало - това е безсрамна политическа игра, от която никой не печели. Униние, безверие и срам, и конспирация, и отвращение - това внушават политическите играчи от всички страни и това, освен че е грозно, не е и на добро. Каква ти тук кампания, изборите се превръщат в обществена тоалетна с надписи по стените и микрофони във всяка дупка. Така ли ще продължаваме, ужасно е, спрете се !


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com