Мамите, които превзеха болниците

Мамите, които превзеха болниците | StandartNews.com

Родителски и пациентски организации раздават правосъдие и акъл по всички горещи теми

Стела Стоянова

"Аз съм една бг мама. Българска майка юнашка. Участвам в 15 форума за подобни майки, където споделяме линкове към други подобни форуми, за да станем 33. Част съм от "Майките на София" /записване в първото свободно училище/, "Тортите на София" /триетажна с картинка на Шрек", има я и във веган формат/ и "Родилките на София /тук всички си разказваме как лекарите от екипа, който сме си избрали срещу пари, са се държали гнусно към нас и в резултат децата ни са с когнитивни проблеми/.
Държавата няма да се оправи, докато не позволят на нас от майчинските форуми да решим проблемите с гинекологичните операции, ражданията, обучението в училище. Имаме експертиза за всичко, неотдавна една от майките роди за трети път и е напълно наясно с материала".
Ако трябва да говорим сериозно, в последните седмици десетки родителски и пациентски организации

се намесват в сфера, от която си нямат понятие

След като родилка почина, Бог да я прости и дано наистина детето й да е здраво, се нароиха куп майчински организации, които да организират бдения, да кадят тамян и да палят свещи заради случилото се. Без да знаят какво точно е станало. В същото време и болницата в Сливен се престара, като заяви, че раждането е извършено по правилата, още без да дочака патоанатомията. И едните, и другите декларираха познания, без да се интересуват от реалната ситуация. Болницата си направи кризисен пиар. Майките, които уж са реално загрижени за починалата родилка, предпочетоха да игнорират медицинската информация за нея. Което е и най-познатото занимание в милата ни родина -

ако има протестна вълна, дайте да я яхнем

все едно дали съдържа истина или не. Ако има подходящи хора за сатанизиране, нека те да бъдат чудовищата за поредната ни кампания. Всички знаем, че сред българските лекари има изключително умни, будни и качествени хора, които са искрено загрижени за съдбата на пациента си и не подхождат към него само с мисълта за пари, но продължаваме да свирим на тънката струна, че това са убийци в бели престилки, защото това се харчи. Защото за него ще се закачат десетки хора, които имат пострадали близки и за това обвиняват лекарите, въпреки че в много от случаите надали е така. Един от медиците, който се занимава със сривове при пациенти, написа неотдавна "Ако починат, ругаят лекарите, ако оздравеят, благодарят на Господ". Все повече хора, намиращи съвети в интернет, съветват лекарите как да лекуват. И да,

има хора, които го умеят от раз

има и такива, които работят само за парите, както във всяка друга професия. Странно е обаче как човек е готов да си плаща на плочкаджия, каквато и сума да му каже, и не е готов да плати подобни средства за лекар или учител. Вероятно това са двете най-стигматизирани професии у нас - хората, на които един човек с повече пари може да каже всичко. Да ги наругае, да ги обиди, да ги прати отвъд чертата. Да им обясни, че разбира повече от тях от лечение и възпитание. Ха сега го обяснете и на водопроводчика си. Или на някой, който е сринал Търговския регистър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай