Петък,

Лалов: Час по-скоро да правят кабинет

От: Администратор -
2077
Лалов: Час по-скоро да правят кабинет
A
A
A

Красимир Лалов, зам.-председател на Националното сдружение на българските превозвачи и на Конфедерацията на сдруженията на автомобилния транспорт.

Най-същественото за бизнеса, включително и за транспортния, е час по-скоро да бъде съставен стабилeн кабинет, с ясна стратегия за развитие на четирите вида транспорт в дългосрочен план. За съжаление у нас вече повече от две десетилетия България няма такава стратегия. Така че новото българско правителство трябва да приеме стратегия, от която трябва да става ясно на всички следващи правителства поне за 50 години напред транспортът приоритет ли е за държавата, или не е

. И ако е - кой вид транспорт подкрепя държавата и кой - не, така че когато някой иска да инвестира у нас, да му стане ясно къде да влага парите си. Трябва веднага да се реши проблемът с изграждането на паркинги за камионите, отговарящи на европейските стандарти, такива, каквито изградиха навсякъде в ЕС.
Да се реши спешно проблемът за водачите, които са влезли на българска територия в петък или неделя след обяд, да могат да завършат курса си до базата или местоназначението на товара, а не да висят до 22 часа по пътищата и да треперят кога ще дойдат да ги оберат. Тъй като браншът не е политически оцветен, ние не се интересуваме нито кой ще състави кабинет, нито кой ще бъде министър на транспорта. Само искаме да направят кабинет и нашият министър да е компетентен.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com