Клеветниците са обречени на провал

Клеветниците са обречени на провал | StandartNews.com

Ирена Кръстева изпрати отворено писмо по повод обвиненията, които Вера Ахундова отправи по неин адрес. "Стандарт" го публикува без редакторска намеса:

Във връзка с публично разпространените през последните дни лъжи и клевети за мен и моето семейство от страна на Вера Ахундова (по-известна като Ана Хранова - агент на Държавна сигурност и кредитен милионер от Балканбанк и Минералбанк) искам да заявя следното :

Твърденията на въпросната госпожа за 700 млн. лв. кредити на мои фирми и за притежавани от мен 115 млн. лв. преференциални депозити в КТБ, от които в периода 31.05 - 20.06.2014 г. са изтеглени 113 млн. лв., не отговарят на истината. Тези твърдения са безпочвени и представляват единствено поредната грозна манипулация, насочена срещу мен и моето семейство.

Нямам намерение да отговарям на Вера Ахундова или на който и да е друг клеветник и да слизам на тяхното елементарно ниво на поведение. Смятам обаче за необходимо да разясня истината пред всички останали хора, за да не бъдат те повече заблуждавани по този безобразен начин. Нито аз, нито управляваните от мен фирми са разполагали някога със сумите, твърдени от Ахундова. През сметки на управляваните от мен фирми в КТБ никога не са били извършвани преводи в посочените от Ахундова размери, а още по-малко в периода май - юни 2014 г.

Заявявам също, че към момента нито аз, нито управляваните от мен фирми имат задължения към КТБ, като всички предишни кредити към банката са били погасени с реални плащания, а не с прихващания и/или други инструменти, за което разполагам с официална справка от Централния кредитен регистър на БНБ номер 49056 от 20.05.2015 г.
Смятам, че всяко публично твърдение следва да се основава на обективни факти, които могат да бъдат доказани с официални документи. Пред обективните факти всички нелепи опити на клеветниците да ме злепоставят са предварително обречени на провал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай