Искате ли гражданска война

С кръв и омраза няма да оправим нищо, а само ще паднем в пропастта

Искате ли гражданска война | StandartNews.com

Искате ли гражданска война?! Ще я получите. Ще получите разплакани майки, кръв по улиците и бягство на стотици хиляди българи като сирийци по цялата планета. В интернет набират сила посланията, които търсят хаос, смърт и насилие. Още един повод да разберем, че не всички проблеми, които съдбата ни носи, са заради отвратителните политици.

Искате ли гражданска война? Ще я получите. Ще получите каквото заслужавате след толкова партийна партизанщина и саботиране на нормалното. И тук това заглавие не е за политиците. То е за всеки, който ползва интернет като трибуна, за да говори за кръв, за спане с майки и конкретно за гражданска война. Защото отдолу в обществото се прокрадва един призрак - желанието да разкървавим лицето на клетата майка България.

Това заглавие е и за унижението. Да разсъблечеш треньора на "Левски", да го изгониш на пресконференция - това е разговорът, който ни се предлага. Колкото у нас емигрират заради беднотията, толкова емигрират и заради разговора, който ни се предлага. Дивашка и нецивилизована страна. Това е казано за щата Мисисипи пред 1960 година. Днес се огледайте - страх ни е да кажем истината за себе си.

А тя е, че ползваме интернет като бухалка, Фейсбук като партиен циклостил, телевизиите като вендета и вестниците като масови гробове. Какво ви става, бе хора, как така искате всички да влезем насила във вашето ТКЗС на омразата, да станем хунвейбини и да гоним врабчетата, които уж ядат нашата реколта?

Мразите "чорбата" - окей, убийте Наско Сираков. Мразите комунистите - окей, щурмувайте Зимния дворец. Мразите комунистите?! Какво по- комунистическо от това да направиш ляв бунт без цел, посока и лидер?

В интернет някакви хора искат кръв. Други казват - без гражданска война няма да се оправим. Ние приличаме на тълпа, която се бута един в друг и отива към пропастта. Всяко побутване изглежда невинно, всяко лашкане на тълпата се приема като демокрация, но истината е, че пропастта вече се вижда.

Партийната партизанщина и опростачената медия направиха така, че пред погледа на българина една гражданска война да изглежда приемлива. И понеже вече е късно да говорим за причината за тоя тип мислене, искам само да ви кажа - една гражданска война ще донесе само кръв и сълзи.

В нея ще участват всички, който мразят мястото, където живеем. Ще има отряди от турци, сирийци, джихадисти, руснаци и синове на пакистанец и сръбкиня. Искате да взривите мътилката? Това ли ви е решението, това ли ни предлагате?! Как не разбирате, че с война и кръв и омраза няма да оправим нищо. Прочетете "История на Америка" от Пол Джонсън - това е една книга, където няма кръв, няма революции, въпреки че исторически се споменават битки като тази при Гетисбърг. В тази книга, в историята на Америка има само хора, които са направили така, че да живеят заедно. Има всичко, което се случва и на нас, но никой не е крещял за кръв и гражданска война. Кое ни тегли към брадвата, запитайте се?

Хубаво е да мразиш комунистите, но с комунистически прийоми светът няма да стане по-добър. Хубаво да искаш да убиеш всички цесекари, но те са ти съседи. Можеш да съблечеш всички треньори, но това няма да направи играта на отбора ти. Бунтове за Пеевски с 200 човека, метеж на пресконференция с 20 човека - ние живеем в диктатурата на минималната тълпа. И, забележете, дори когато тълпата е права, тя ще продължи да ни бута към пропастта. Искате ли гражданска война? А?!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай