Неделя,

Имигрантите изненадаха службите

От: Failed to load user -
1266
Имигрантите изненадаха службите
A
A
A

Тихомир Стойчев, експерт по национална сигурност

ДАНС по закон има задължението да дава прогнози. Дори да няма изнесени зад граница представители в страните, от които тръгва бежанската вълна, трябва да се събира информация от партньорски чужди служби.

ДАНС също така обработва средствата за масова информация, наши и чужди, и така следва да може да се ориентира за задаващите се опасности, за да се търсят възможни решения. Това обаче в случая със сирийските бежанци явно не е направено.

Второ, плановете за реакция при кризи, възникнали в резултат на терор и за противодействие на тероризма, приети от правителството на Тройната коалиция, са нелоши като планове, но също не бяха изпълнявани. Затова носят вината и бившите министри и бившите председатели на ДАНС, включително Цветлин Йовчев.

Имигрантската вълна ни натоварва с три проблема - в социален аспект - те са една добавъчна негативна стойност върху отънелите социални възможности на държавата. Второ, влияят на етническия баланс. На трето място, те увеличават диспропорциите, наливайки положителна добавка към мюсюлманската религиозна група.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com