Ходене по мъките за кабинет

Ходене по мъките за кабинет | StandartNews.com

Не харесвам Татяна Дончева. Още от времето, когато се създаваше ДАНС и времето на конфликта й с Румен Петков. Та до ден днешен, когато от социалистка тя стана просто едно шумно лапацало, и реши да бори мафията и олигарсите, докато ги защитава в съда. Но въпреки това не мога да й отрека нещо. Достойнството. След изборите и на фона на плачевния резултат Татяна Дончева излезе и каза че за известен период просто се оттегля от политиката, след като избирателите не я искат.

Ето това е нещото, което няма да чуете от Меглена Кунева. Никога.
От нея ще чуете всеки друг дебилизъм, оправдаващ вкопчването в министерския стол. Или във всякакъв стол, на всякаква позиция. Като например че не било редно на мандат да се обръща гръб. Нима не трябваше да обърне гръб на мандата покойния Николай Добрев? Или пък не трябваше да обърнат гръб на мандата ДПС и Атака през 2014-та година? Или пък не трябваше да обърне мандата председателят на най-голямата партия в сегашния парламент, която все пак е и първа политическа сила?
Да, въпреки че т.нар. Реформаторски блок е мъртвородено отиващо си ГМО, в него има смислени и добре работещи политици. Но именно подобни отчаяни реплики и това политическо поведение са на път да изчерпат и минималния кредит на доверие, с който тази политическа сглобка се ползва. И измъчените совалки в опити да убедят себе си и обществото че в този парламент има живот с нищо не допринасят за подобряване на ситуацията.
Истинският проблем е че по този начин се изчерпва и малкото останало доверие в т.нар. традиционна десница, към която по незнайни причини и Кунева принадлежи. Това е истински лошата новина.
Особено на фона на трагикомедията с нещото, наречено нов десен проект, и седемте точки на Радан Кънев които заместиха предишните шест точки, които пък заместиха едни други точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай