Елате в Рио за най-добрия спортен празник

Елате в Рио  за най-добрия  спортен празник | StandartNews.com

Президентът на Бразилия Дилма Русеф написа статия, посветена на предстоящите олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Статията, която излиза днес в най-големите бразилски медии, бе предоставена специално на "Стандарт" от посолството на Бразилия у нас.

Остава все още една година, но сърцето на Бразилия вече започва да бие по-силно. Щедрото бразилско сърце, което се забързва винаги, когато в него се преплитат две страстни емоции: да прегърнем хора от целия свят и да участваме с плам и феърплей във великолепния спортен спектакъл.
Така беше на световното първенство.

Така ще бъде от 5 август 2016 г., когато запалим олимпийския огън на страстта към спорта и издигнем знамето на петте цветни кръга на нашия великолепен стадион Маракана.

Смятам, че не е случайно, че Бразилия има честта да е първата южноамериканска държава, която е домакин на Олимпиадата. Ние сме страна, която освен прекрасната и разнообразна природа е подслонила различни народи и култури, в хода на историята на толерантност и уважение, което ни прави световен символ на съжителство, гостоприемност и радост. Нашият народ успя да се издигне като една от най-отворените нации към света със своето творчество, доброта и солидарност.

Точно с тези качества работим усилено, за да направим тези Олимпийски игри най-добрия спортен празник, който световният спорт е изживявал. Успяхме да постигнем това на Световното първенство и имаме всичко необходимо, за да успеем още веднъж на Олимпийските игри през 2016 г. Става въпрос за голямо предизвикателство, което преодоляваме с всеки изминал ден, с всяка изминала минута, много преди състезанията официално да започнат. Урокът започна с инвестиция в най-важното: нашите спортисти. Продължи с мащабни инвестиции в спортната инфраструктура и достига връхната си точка с голямата градска реформа, защото се реализира в Рио де Жанейро - без съмнение най-красивия декор след Антична Гърция, където вече се е провела една Олимпиада. През последните години направихме мащабна обществена инвестиция, за да подкрепим нашите най-добри спортисти, техните треньори и екипи. Насърчаваме практикуването на спорт сред младежите в цялата страна, с инвестиране в спортни центрове във всички региони в най-различни форми. Това ще е най-голямото ни наследство, от Игрите Рио 2016. Вярваме, че образованието и спортът са най-добрите ни съюзници, за да гарантираме приобщаването и социалната интеграция, като стимулираме младежите да преследват целите си, да изживеят радостта от победата, да работят в екип и да уважават противника.

Ще получим монументално наследство от градската модернизация на Рио де Жанейро, един от най-красивите градове в света и нашата най-голяма пощенска картичка. Две трети от разходите за Олимпийските игри 2016 са инвестирани в ремонти по градската инфраструктура - нова линия на метрото, свързваща целия център с експресните автобусни линии, които ще достигат до всички райони на състезанията.

Игрите Рио 2016 силно привлякоха инвестиции от частния сектор в Бразилия - не само за спонсорството и модернизацията и строителството на нови хотелски вериги. Олимпийският парк Бара, например, беше построен в по-голямата си част с частни инвестиции. Олимпийското селище също се строи по частна инициатива и вече започна да предлага апартаментите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай