Добре че нямаме атомна бомба

Добрата новина: 3000 българи са започнали работа в чужбина

Добре че нямаме атомна бомба | StandartNews.com

Според легендата по време на олимпиада войните спират. Така че в България на мир можем да се надяваме през 2016-а, когато флагът с петте кръга ще се развее над Рио Де Жанейро. А сега е война.

Отминаващият август потвърди, че за идиотизма няма отпуск. Изпращаме месеца с най-ожесточените бойни действия. Вече е трудно да преброим жертвите за тези кратки 31 дни. В някои денонощия погребвахме по 2-3 трупа. Пътищата ни се оказаха традиционно най-лютото и назаспиващото бойно поле. Колкото повече и по-хубави стават те, толкова се роят и безумците, които препускат по тях. Бойко Борисов съчета понятията магистрали и катастрофи и отново простреля политическия си противник. В случая министър с розово костюмче.

В духа на съвременното военно изкуство гърмяха цистерни, взривяваха се газови бутилки, линейки прибираха ранените. После започваха строги проверки, вземаха се спешни мерки това да не се повтори. Добре че България няма атомна бомба.

Далеч от бойното поле - по елитните курорти у нас и в чужбина, депутатите също станаха жертва. Президентът сложи вето на бюджета и се покри, за да гледа сеир. Това коства на народните избраници няколко от най-добрите дни за плаж. Ще го преживеят. По важното е да се вземе милиардът. С повече пачки по-лесно се управлява. Дори и малко.

Тези дни държава почти няма. Протестиращите обаче не напускат бойното поле. Редиците са по-рехави, децибелите спадат, пърформънсът е в творческа криза, но идеите са живи. И в двете армии, които кръстосват страната пеш и с автобуси. Според джоба си.

Имаше и добри вести: три хиляди българи са започнали работа в чужбина. Блазе им. Отпускаме колана, обяви Орешарски, въпреки че никой не му повярва. По-важното е, че Йоло Денев го игра държавен глава. На масичка пред Президентството той поговори с протестиращите. Най-после и Президентството да си намери точния човек.

Заплатите у нас скочили най-много

Заплатите във Великобритания и Гърция са сред най-рязко намалелите в ЕС по време на кризата, а тези в България са отчели най-голям ръст в целия Евросъюз през последните три години, сочат данни на британския парламент, цитирани от Би Би Си.

Извод: Не ходете в Англия, нищо че забраните за работа падат. Приемете бедстващо британско семейство, за да не го сполети гладна смърт. Нека открием доброволческа благотворителна сметка, парите в която да послужат за спасяването на братския английски народ. От бюджета за бедствия и аварии да се отделят малко пари и за кралицата.

Туристи изпиват по 150 000 водки

В Слънчев бряг пият средно по 150 000 големи водки на вечер, според справка на хотелиери от курорта. Алкохолният туризъм привлича като магнит чужденците. Водката е безспорен лидер. След нея най-много се тачи българското уиски. Туристите изпиват и 800 000 халби бира на ден.

Извод: Мечтата на поколения политици на прехода бе: Първо: да забогатеят, второ: да направят България по-добро място за живеене. Днес те с гордост могат да рапортуват, че успяха и в двете. Защото има ли по-добро място на света от това, в което се пият 150 000 водки на вечер. Известно е, че който пие, зло не мисли, обича силно и иска: да го уважават, да пее силно и да плаща, без да иска ресто. Така че ако духът на великия Горки се разходи нощем по Слънчев бряг, няма как пак да не възкликне: Да. Човек наистина звучи гордо.

Маруся върна 12 000 долара на гурбетчия

Истинско съкровище намери и върна на собственика му бургазлийката Маруся Русева. Жената буквално се е блъснала в дебела пачка пари, но вместо да ги прибере, послушала съвестта си и ги върнала на втрещения им притежател. Мъжът е от Карлово, живее и работи в Ирландия и бил спестил пари за почивка.

Извод: Психиатър би трябвало да каже дали тази Маруся е съвсем в ред. Симптоматично е, че след всичко, което се е случило, тя доволно се смее на снимките във вестниците. В името на бъдещите поколения обаче Русева трябва да се държи далеч от политиката и политиците. Заради лошия пример.

Откраднаха тоалетна от магистралата

Първата кражба на тоалетна в България. Апаши задигнаха химическия нужник, поставен на "Тракия" край Нова Загора. Полицаите са категорични, че никой досега не им споменавал и няма спомен за подобна кражба. Химическите тоалетни са поставени при откриването на магистралата през юли.

Извод: Няма!!!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай