Чикагото - от КАТ до дрогата

Чикагото - от КАТ до дрогата | StandartNews.com

Задържаният в събота и пуснат вчера Венцислав Ангелов - Чикагото от Русе е бивш пътен полицай, който през последните години нашумя, след като два пъти беше арестуван за трафик на наркотици. Прозвището му се появява в началото на демокрацията, когато стопанисва първия местен стриптийз бар "Чикаго".

Преди 8 г. името му се завъртя в медиите след неговото задържане в Кипър. На 12 август 2008 г. той и племенникът му са заловени в Никозия с 482 грама хероин. Чикагото лежа 1,5 г. в кипърски затвор, а неговият племенник Анатоли Дамянов е освободен 2 месеца след ареста. Чичо му е осъден на пет години и четири месеца лишаване от свобода, но след обжалване на присъдата в края на 2009 г. Чикагото е освободен. През лятото на 2011 г. той отново е задържан и заедно с племенника му са обвинени, но този път делото е за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа. Първоначално братът на Венци Ангелов е заловен с куфар на мадридско летище с 5,4 кг кокаин. Впоследствие е освободен и Венци Чикагото е пуснат от съда под гаранция. В момента в Русенския окръжен съд тече делото за международен трафик на дрога срещу Ангелов, брат му и племенника им. Чикагото е обвинен за подбудител на трафик на над 5 кг кокаин на стойност 1 448 132 лева от Перу за Испания през 2011 г. И по второто дело русенецът не се признава за виновен.

Ангелов попадна под прожекторите и миналата година, когато след февруарските протести Чикагото разпъна палатков лагер на централния площад в Русе, срещу сградата на Съдебната палата. 45-годишният русенец първоначално създаде Фейсбук групата Национално движение "Баста", а в началото на тази година съобщи, че се организира инициативен комитет за изграждане на Народно-патриотична партия "Промяна".

Венцислав е баща на 7 деца от няколко жени. Големите му синове Йордан и Цветан Боневи се прочуха покрай движението "Свобода", заедно с Бисер Миланов-Петното. Самият Ангелов отрече да има каквото и да било общо с Миланов.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай