Апартамент или килия за 15-годишния татко

Свикнахме деца да раждат деца, защото на циганите не им пука от законите

Апартамент или килия за 15-годишния татко | StandartNews.com

Посрещнахме новата 2017-а с музика, танци, фойерверки и по традиция с първото бебе за годината. И сякаш никой не се изненада, че е ромче, че е от Сливен, че майката е на 13 години. Е, бащата малко ни изненада - на 15.

И си спомнихме, че преди няколко години 11-годишно момиче роди дете. Също ромка.
Приемаме тези неща вече за нормални - деца да раждат деца и не се замисляме за трагичните последствия. Говорим за демографска криза, за това, че през 2016 година сме поставили антирекорд по раждаемост. Но така беше и в 2015, така беше и 2014. Драмата става традиция.
Нещо не е наред. Най-лесно е да обявим за виновни ромите. Да, те са маргинализирани, невежи, ниско културни, необразовани, самодоволни и самозабравили се. Да,

те не плащат данъци, вода, ток. И се женят на по 14 години

И имат наглостта да заявяват, че това били техни етнически традиции и че никой не може да се меси в техния живот. И това се тиражира в медии, които с охота дават гласност на тези изявления. Ами знаете ли, че те имат право! Защото няма държава, която да им заяви по най-категоричен начин, че те, както останалите български граждани, трябва да спазват обществения договор, наречен конституция и законите, издадени на тази база, които регулират живота на българското общество. По същия този закон сексът между малолетни и непълнолетни е престъпление и за него трябва да се носи отговорност. така, както трябва да се носи отговорност за кражбите на ток, вода, неплащането на данъци. И доколкото малолетните по нашето цивилизационно право не могат да осмислят постъпките си, то отговорноста да се носи от техните родители. Но за това трябва твърда и непоколебима държавна политика. Първо, в сферата на образованието, после в социалната политика, в трудовата заетост. И всяко отклонение от тези задължения

трябва да се наказва сурово, без каквито и да били компромиси

Нужно е да се ликвидира либерализма и криворазбраната коректност. Защото по-вероятно е някой да бъде осъден за това, че назовава циганина с името му, отколкото, ако същият този циганин се закачи незаконно за трафопоста. Нещо повече - ние, данъкоплатците, ще платим откраднатата енергия.
Ето, това постигнаха за четвърт век безбройните НПО, разпределящи грантове за циганската интеграция, каквато досега не се задава и далече на хоризонта. Цигански малцинства има в много европейски страни. И то по-големи отколкото у нас - в Румъния, Унгария, Словакия, Чехия, даже и в Германия. Но там такива проблеми няма. Няма, защото тамошните общества и държавни институции са намерили правилния път за интеграцията на тези малцинства.
Властта трябва да почерпи от чуждия опит и да застане на мястото си с нова политика, респективно ново законодателство в сферата на раждаемоста, детските добавки, грижата за младите майки, начина на функциониране на детските заведения. Увеличаването на помощите за образованите, работещите млади родители, преференции за тях при настаняването на децата им в ясли и забавачки, гъвкав режим на отпуските ще стимулира раждаемоста. И обратно - неработещите, паразитиращи върху гърба на обществото субекти, чакащи държавата да им даде всичко, както

имаха наглостта да поискат 33-годишните „баба и дядо"

на родилата невръстна циганка. Те видите ли искат количка, но и апартамент ! Но те не са виновни. Виновна е държавата, а държавата това сме ние, обществото ни, което търпи тези аномалии.
Децата са бъдещето и основата на просперитета на една нация, гаранцията за нейното съществуване. Но за да се реализира това, трябва поколение образовано, възпитано в цивилизационните традиции на нашия свят, в нормална семейна среда, а не родено и отгледано от родители, които самите те не са наясно какво е това да дадеш живот и отгледаш нов човек. Родители, които самите още са деца и се нуждаят от родителски грижи. Затова трябва да обърнем сериозно внимание на демографския си проблем, но всички ние, а не да очакваме само от държавата. Обществото трябва да е непримиримо и да изисква законите да се прилагат с пълната им строгост, независимо от реакцията на грантовите НПО. В края на краищата живеем в цивилизована страна, където правото е едно за всички и трябва да се прилага еднакво към всеки. В противен случай трябва да организираме резервати, като индианските в САЩ, или да рискуваме да се превърнем в обозримото бъдеще в циганско гето без закони, изолирано и презряно от останалия цивилизован свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай