Петък,

Ако се работи почтено, за 5 г. ще минем Швейцария

От: Администратор -
309
Ако се работи почтено, за 5 г. ще минем Швейцария
A
A
A

Нужна е асоциация на охлювовъдите, за да бъдат защитени правата им на производители, а не да продават продукцията си на безценица.

Изграденият преди 2-3 години клъстър се оказа пирамида. Мними фермери идваха, купуваха от мен охлювчета на половин цена, а ги продаваха 4 пъти по-скъпо. Държавата е длъжник на малкия бизнес. Сега той е удушен от всякакви проверки. Нужни са правила, защото всичко в България става с връзки и затова корупцията е голяма. Парите по еврофондовете трябва да се дават на действително работещи и произвеждащи. Експертите от Фонд "Земеделие" трябва сами да ги търсят и да стимулират тези, които искат да произвеждат, защото само тогава страната ни ще може да просперира. Трябва да има по-лесен достъп до средствата по оперативни програми и парите да се отпускат при нормални лихви. В момента 80% от храните в България са внос.

Нужна е глътка въздух, иначе не може да се диша и да се произвежда. В същото време толкова земи пустеят и безработицата е голяма. Затова настояваме държавата да създаде условия за нормално производство и хората да заработят, да създават и да печелят. Печелят ли те, ще печели и страната. Само с кредити и заеми България не може да се оправи. Три милиона българи чакат да работят, особено млади хора. Само от нас зависи да си подредим държавата. Ако има воля и почтеност, за 5 г. ще изпреварим Швейцария.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички