Сряда,

2 патрона и въже вместо надежда

От: Администратор -
3250
2 патрона и въже вместо надежда
A
A
A

Изборите минаха. А ние все още живеем във все същата държава. Държава, която те докарва до отчаяние, взима ти надеждата за нормален живот, а после, после, когато ти се иска просто да хванеш пистолета и приготвените два патрона, за да приключиш с мъката си - същата тази държава ти отнема патроните. А с тях и последния шанс да вземеш живота си в ръце поне за минута, докато не се простиш с него....

Така направи държавата с дядо Никола Манев и съпругата му Йорданка - двама пенсионери от Горна Оряховица. Той е бивш "ръководител влакове", настоящ поет, с минимална пенсия. Тя е преживяла 2 инсулта, не може да говори, не може и да ходи заради счупена капачка и ампутирани пръсти. Двамата съществуват в кутийката на собствения си дом, Никола не излиза, освен да купи хляб, защото безпомощната му жена сама не може да се справи.

Никола й Йорданка са напълно сами в безсилието си - страх ги е да не загубят и без това малкото пари, с които плащат лекарствата на Йорданка (над 250 лв. отиват за лечение всеки месец, а те двамата общо получават около 400 лв.), защото банката ги натиска. Звънят им непрестанно, за да им напомнят, че имат да плащат пари по кредита.
Но нямаме, казва Никола. И навежда глава.

Хладилникът на двамата пенсионери е празен. Има само буркани с мас и хляб. Това е менюто им - филии с мас, всеки ден по два пъти.

Никола и Йорданка не са вярвали, че някога ще се докарат дотук.

Не са очаквали, че държавата, за която са работили и в която са отгледали две деца, ще ги остави ей така... в нищета.
Затова взимат и решението - спрат ли им пенсиите, там на масичката в хола, ето го пищова с двата патрона - един за нея и един за него. И да се приключва.

Не че не им се живее, но не им се живее така. И нямат друг изход. Последният им отчаян ход е да викнат телевизията, да "напишат" предсмъртното си писмо пред зрителите и да изкрещят за помощ.
Ако ли не...

Но какво прави държавата България за тези двама пенсионери в Горна Оряховица, след като вижда по телевизора тъжния разказ за тях?

Праща им полиция. За да арестуват Никола Манев и да вземат двата му патрона. Да му отнемат, мамка им, дори последната надежда, че нещо в тоя живот зависи от него. Ако щеш, това да е - свободата да се откаже от нещастния си живот.

В момента срещу Никола Манев от Горна Оряховица има заведено досъдебно производство. Той е под зоркия поглед на държавните институции, които ще мъдрят - къде е сбъркал дядо Никола от Горна Оряховица?
А той е сбъркал само в това, че е роден и цял живот живее в държавата - зла мащеха, която ти взима двата последни патрона, докато ти плете въжето примка около шията.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички