Живко Тодоров: Гордеем се с постигнатото и имаме план за утрешния ден

Живко Тодоров: Гордеем се с постигнатото и имаме план за утрешния ден | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Стара Загора вечерта на 24 октомври. Той се срещна с кандидатите на партията от цялата област, членове и симпатизанти в препълнената зала на Културен център „Стара Загора“.

 

 

 

 

 

 

 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е кандидат за четвърти мандат, посочи многобройните проекти, изпълнени в общината през последните 12 години, които са станали възможни с подкрепата на Бойко Борисов и неговите три правителства.

 

 

 

 

 

 

 

„Със средства от държавата създадохме новата Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански”, в която се изучават съвременни специалности, свързани с информационните технологии. Основен ремонт беше направен на Природо-математическата гимназия „Гео Милев“. Реновирани и модернизирани са десетки училища и детски градини. Имаме и две нови детски градини „Камбанка“ и „Липа“. Превърнахме Стара Загора в един от най-зелените градове. Обнови се парк „Митрополит Методий Кусев“, всички се радват на парк „Артилерийски“, който е на площ 140 дка“ – посочи Живко Тодоров.

 

 

Той акцентира и на изградените и подобрени спортни бази. „Общинската спортна зала „Иван Вазов“ е предпочитано място за национални и международни състезания. На стадион „Берое“ се направи най-бързата лекоатлетическа писта в България, на която се провеждат престижни турнири“ – добави кметът.

 

 

Значителни подобрения са направени и в областта на инфраструктурата, като сред примерите е изграждането на автомагистрала „Тракия“ до Бургас.

 

 

„Създадохме Индустриална зона „Загоре“, която привлече сериозни инвеститори. Ще продължим в тази посока, като изградим Индустриална зона „Еленино“ с необходимата инфраструктура, както и индустриална зона на терена на бившето летище“ – каза още Живко Тодоров.

 

 

Той акцентира и на модерния и екологичен градски транспорт, с който разполага Стара Загора, на проектите, които водят до облекчаване на автомобилния трафик, изграждането на пазара за индустриални стоки „Васил Шаханов“, преобразения Летен театър, Зоопарка и мн. други.

 

 

„Припомням това, защото на 29 октомври сме изправени пред избора за кого да гласуваме. Смятам, че Стара Загора върви в правилната посока и затова имам смелостта да поискам вашето доверие отново. Имаме енергията и можем заедно да поправим грешките, които сме допуснали, да спечелим изборите, за да направим градовете и населените ни места още по-красиви. Защото сме по-добри!” – заяви Живко Тодоров. Той представи и плана за ускорено развитие на Стара Загора, който е с реално изпълними и конкретно разписани задачи във всяка област.

 

 

„На 29 октомври сте изправени пред важен избор. Направете така, че общините да продължат да бъдат здравия гръбнак на развитието!“ – призова Бойко Борисов.

 

 

Областният координатор на ГЕРБ Радостин Танев представи кандидатите за кметове на общини и водачите на листи с кандидатите за общински съветници в общините от Старозагорска област. Той пожела успех на местния вот и апелира към избирателна активност.

 

 

В срещата взеха участие народният представител от ГЕРБ Делян Добрев и археологът проф. Николай Овчаров, който акцентира на богатото културно-историческо наследство, с което разполагат Казанлък и Стара Загора. В десетки обекти са вложени значими инвестиции и усилия за експонирането им, а това е изключително важна предпоставка за привличане на много туристи.

 

 

 

 

 

 

 

На местните избори се гласува с № 7 в бюлетината за избора на Живко Тодоров за кмет на Стара Загора и за общински съветници от ГЕРБ.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай