Жив човек се оказа в траурна агенция

В момента той е в кома в сливенската болница

Жив човек се оказа в траурна агенция | StandartNews.com

Няколко часа след като беше закаран в траурна агенция, 72-годишен мъж се оказа жив. В момента той е в кома в сливенската болница, предаде Нова тв.

След като екип на „Спешна помощ“ и полиция го намерили в дома му по сигнал на човека, който се грижи за него, те остановили, че 72-годишният Руси е мъртъв. Служителите в траурната агенция, обаче получили жив човек.

Докато го обличали, те забелязват, че мъртвецът преглъща, устните му се движат и едната му ръка се поместила.

 „Веднага се обаждам на съдебния лекар.  Той ми каза: „Обади се веднага в „Бърза помощ”. Обаждам се – идва полиция, идва „Бърза помощ”, вземат го и човекът все още е жив”, разказва Бисер Тодоров от траурната агенция.

Оказало се, че пациентът е в тежка диабетна кома.

„Вчера сме приели в 21:30 в нашето отделение пациент в тежко състояние, който в момента е в кома”, заяви д-р Василслав Петров, директор МБАЛ Сливен. „В реанимация се намира в момента пациента. Правим всичко възможно за да го възстановим колкото е възможно”, допълни той.

Според лекарите понякога трудно се установява смъртта. Има пациенти, които по различни причини могат да забавят много дишането - почти да не се чува сърдечна дейност.

От „Спешна помощ” в Сливен не коментираха случая. Там в момента тече вътрешна проверка.

Работещите в траурната агенция твърдят, че такова нещо им се случва за първи път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай