Жителите на Брестовица останаха без вода

Заради минусовите температури е замръзнала водата в единствената осигурена от ВиК водоноска

Жителите на Брестовица останаха без вода | StandartNews.com

Жителите на  пловдивското село Брестовица, където питейната вода е с наднормени показатели на манган и е негодна за пиене, са изправени вече и пред друг проблем. Заради минусовите температури е замръзнала водата в единствената осигурена от ВиК водоноска.

Водоноската ползваха хората, които нямаха възможност да си купуват минерална вода. Сега и този вариант е изключен и това е недопустимо, каза Емануела Караманова от Сдружението „Живот за Брестовица“:

"При тези температури вода няма как да тече. В този сезон това просто не е решене. Нормално е да бъде студено. Нормално е температурите да са минус. Трябва друго решение да се търси по въпроса".

От ВиК подчертаха, че ще направят всичко възможно, за да заредят селото с питейна вода по най-бързия начин. Главният инженер Антон Гълъбов:

"Втора водоноска да доставим. А на тази водоноска ние ще си я размразим, ще си сменим водата и пак ще я закараме там. Търсим помещение, в което да монтираме някакъв съд да може да се отопли. Все още не можем да намерим такова".

След протеста в събота в центъра на селото заради лошото качество на водата жителите на Брестовица получиха уверение, че ще се осигурят средства за преодоляване на водната криза - включително нови водоизточници и нов водопровод.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай