"Зенон" съкращава 300 души в Търговище

Българо-турската фирмата за производство на кабели за автомобили "Зенон" в Търговище прекратява дейността, потвърдиха от общината

"Зенон" съкращава 300 души в Търговище | StandartNews.com

 Българо-турската фирмата за производство на кабели за автомобили "Зенон" в Търговище прекратява дейността, потвърдиха от общината. Близо 300 души остават без работа в един район, в който и без това нивото на безработицат е високо Съкратените ще бъдат на трудовата борса от 8 април. Ръководството на фирмата обаче  не е уведомило навреме за намерението да направи масови съкращения заради закриването на производството и ще бъде санкционирано, информираха от Инспекцията по труда.
 Директорът на Бюрото по труда в Търговище Недялко Владимиров увери, че се прави всичко възможно съкратенитте да бъдат подпомогнати. Създадени са били съвместни екипи с работодателите и с представители на общината и синдикатите. Ежедневно се изпращала информация за свободните работни места. Ако някой от съкратените работници пожелаел да заеме някое от предложените работни места щял да бъде регистриран като „заето лице търсещо работа“ и да бъде устроен.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай