Заради катастрофите. Камери на всяка крачка в Стара Загора

Живко Тодоров с мерки срещу джигитиге на пътя

Заради катастрофите. Камери на всяка крачка в Стара Загора | StandartNews.com

Запис от камерите от снощния инцидент в Стара Загора, при който кола помете моторист на централно кръстовище, ще бъде публикуван още днес. Това съобщи старозагорският кмет Живко Тодоров.

Това е грубо погазване на Закона, водачите навлизат в насрещното движение, а колата помита чакащите на тротоара. "Ето ви случай, в който има камери и светофари и шофьорът навлиза в кръстовището на червен светофар", коментира Тодоров. За Празника на Стара Загора, общината отменя голяма част от празничните събития, защото не считам, че е време за тържества след тези инциденти, посочи кметът на Стара Загора.

Той увери, че на всички възлови точки по старозагорските кръстовища, на които все още няма камери, ще бъде поставено видеонаблюдение.

Това е само една от мерките, които местната власт, заедно с Пътна полиция и другите институции, ще предприемат да ограничат пътните произшествия в областния град.

Сред по-сериозните мерки, които общината предприема, е сформирането на работна група с полицията, която да обходи възловите кръстовища и да набележи мерки за обезопасяването им, както и  ще се набележат и местата за незаконни гонки и дрифтове.

Вярваме, че ще се вземат адекватни мерки и реципрочни наказания за подобни водачи, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай